Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Japán ízelítő az Árkádban

Tsuru Sushi - Árkád BudapestTsuru Sushi - Árkád Budapest a térképen

2020. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2020. október 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Árkád megújítása során kialakított vendéglátó "negyed" számos nemzet konyhájából nyújt ízelítőt. Az olasz, francia, amerikai, magyar ételek mellett a Tsuru a Japán konyhát idézi meg. A fő profil a sushi, melyeket sokféle kombinációban, szettben kérhetünk.
Ha jól láttam a blokkon, akkor a tulajdonosi kör megegyezik a szomszédos Yolo Food-dal, akik az egészséges, mentes ételekre fókuszálnak. Ebből a szempontból van rokonság a sushival is, hiszen az is egy kifejezetten könnyű, egészséges, kímélő, a gyomrot nem megterhelő étel, mondhatni fogyókúrás fogás.
Mivel már több helyen is kóstoltam, itt sem akartam túlvállalni magam.
Egy 6 db-os avokádó maki szettet kértem (1100 Ft), amely a hazai piacon a kedvezőbb árfekvésűek közé sorolható.
A "Tsuru" név egyébként darut jelent japánul, amelyek papírmásából "repked" is néhány a plafonon, mintegy dekorációként.
A sushikon kívül ramen levesek is szerepeltek az étlapon, szintén a japán konyha egyik klasszikusa. A makik mellé kis adag gyömbér és wasabi járt, valamint az asztalokra ki volt helyezve a szójaszósz és az egyszer használatos pálcika.
A sushikat frissen készítik, az elkészülést csipogó jelzi.
A sushi friss volt, de minőségét, elkészítését tekintve nem sorolnám a legjobbak közé, ugyanis a nori lap egy kissé kemény és száraz volt. Illetve a tekercsek nem voltak túl szépen megtekerve.
A környezet ugyanakkor kellemes, tiszta, rendezett, egy kicsit különleges, elszeparált a többi étkezőhelytől és a folyosótól is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (17)
Tsuru Sushi - Árkád Budapest - BelsőTsuru Sushi - Árkád Budapest - BelsőTsuru Sushi - Árkád Budapest - BelsőTsuru Sushi - Árkád Budapest - Étlap/itallapTsuru Sushi - Árkád Budapest - Étlap/itallapTsuru Sushi - Árkád Budapest - BelsőTsuru Sushi - Árkád Budapest - BelsőTsuru Sushi - Árkád Budapest - Étlap/itallapTsuru Sushi - Árkád Budapest - Étel/italTsuru Sushi - Árkád Budapest - Étlap/itallapTsuru Sushi - Árkád Budapest - Étlap/itallapTsuru Sushi - Árkád Budapest - Étlap/itallapTsuru Sushi - Árkád Budapest - Étlap/itallapTsuru Sushi - Árkád Budapest - Étel/italTsuru Sushi - Árkád Budapest - Étel/italTsuru Sushi - Árkád Budapest - Étel/italTsuru Sushi - Árkád Budapest - Belső
Népszerű szállások a környéken
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.21-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
35.280 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Thermal Panzió Igal - Pihentető hétköznapok fürdőbelépővel
Pihentető hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Thermal Panzió Igal
149.900 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hotel Yacht Siófok - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.02-ig
Hotel Yacht Siófok
29.387 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval