Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Piacos vietnámi

Tuan Huong Quan - Lehel Csarnok BudapestTuan Huong Quan - Lehel Csarnok Budapest a térképen

Átlagos 2021. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2021. december 28.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Vietnámi kifőzde a Lehel Csarnok emeletén, a csirkés mellett közvetlenül, 2-vel a Lacikonyha mellett/mögött. Kissé kaotikus az egész hely, a pultnál nem volt senki, két vietnámi hölgy a háttérben mozgolódik, a pultban üres tojástartók, műanyag tálak halmai, nejlon zacskók, a pult mögötti konyharészben szintén rendezetlenség, szétszórtság nyomai látszanak. A pult előtt gyűrött étlapok voltak kihelyezve, míg megérkezett az egyik hölgy, ezt lapozgattam, de nehéz volt benne eligazodni. A hölgy a falon lévő fotókra mutatott, hogy inkább azok alapján válasszak, úgy egyszerűbb lesz. Többféle pho leves, ez alap, emellett mártásos, zöldséges egytálételek, rizses fogások. Nyári tekercset szerettem volna, de az nem volt (kiírás szerint 450 Ft darabja). Így kértem egy tavaszi tekercset (300 Ft/db), valamint egy zöldséges-gombás pho levest (1300 Ft).
A levesek 1500-1800 Ft-ba kerülnek, a benne lévő hús függvényében, a zöldséges egytálétel 1100 Ft, a húsos köretes főételek 1600-1800 Ft-os áron kaphatóak. A levesekből érdemes lenne kis adagot is tartani szerintem.
A felirat szerint frissen készülnek az ételek, ami igaznak is tűnt, mivel itt a kínai gyorsétkezdékkel ellentétben a pultban nem voltak előre elkészített ételek. A leveseket és a többi ételt is nyilván valamilyen szinten előkészítik, különben nem tudna 5 perc alatt elkészülni. Mert nekem kb. ennyit kellett várni az ételre. Vannak saját asztalok, melyek kétes tisztaságúak, hasonlóan az étlaphoz. Fura volt, hogy nem kaptam pálcikát és nem is láttam sehol kihelyezve. A kb. 1 liternyi mennyiségű leves tűzforrón megérkezett, mellé 1 kis gerezd citrom, csípős szósz és só érkezett. Valamint kanál és villa. Kétes tisztaságú műanyag tálcán.
Nagyon finom volt, de a forrósága miatt nehezen és lassan fogyasztható. A tészta kissé túlfőtt, de a zöldségek - répa, káposzta, gomba, brokkoli, póréhagyma - ress, jó állagú volt. A lé is ízlett nekem, de elbírt volna több fűszert és citromot is.
A tavaszi tekercs vékony, de elég hosszú volt, kis adag szósz is érkezett mellé. Ez is tűzforró volt. A húsos töltelék nekem nem igazán tetszett, kissé fűrészporos hatású volt, nem elég fűszeres. Ettem már ennél számtalan jobb tekercset másutt.
Összességében vegyes érzéseim vannak, egynek elmegy, de a város másik végéből nem zarándokolnék el ide.
Egyébként van egy másik, régebben működő pho leveses is itt a piacon, szintén az emeleten (galériaszinten), de kicsit odébb, középen. Nem tudom, hogy van-e közük egymáshoz, minden esetre nekem az a konyha erősebbnek tűnt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (15)
Tuan Huong Quan - Lehel Csarnok Budapest - EgyébTuan Huong Quan - Lehel Csarnok Budapest - EgyébTuan Huong Quan - Lehel Csarnok Budapest - EgyébTuan Huong Quan - Lehel Csarnok Budapest - EgyébTuan Huong Quan - Lehel Csarnok Budapest - EgyébTuan Huong Quan - Lehel Csarnok Budapest - EgyébTuan Huong Quan - Lehel Csarnok Budapest - EgyébTuan Huong Quan - Lehel Csarnok Budapest - EgyébTuan Huong Quan - Lehel Csarnok Budapest - EgyébTuan Huong Quan - Lehel Csarnok Budapest - EgyébTuan Huong Quan - Lehel Csarnok Budapest - EgyébTuan Huong Quan - Lehel Csarnok Budapest - EgyébTuan Huong Quan - Lehel Csarnok Budapest - EgyébTuan Huong Quan - Lehel Csarnok Budapest - EgyébTuan Huong Quan - Lehel Csarnok Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Hotel Kumánia Kisújszállás - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.23-ig
Hotel Kumánia Kisújszállás
53.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
2024.12.23-ig
Silver Hotel Hajdúszoboszló
89.976 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
82.294 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással