Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A kínai horoszkóp 12 állata

Tuk Tuk Bar BudapestTuk Tuk Bar Budapest a térképen

2021. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. január 12.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Andrássy út és a Király utca között félúton, a Casati Boutique Hotel földszintjén található ez a misztikus hangulatú bár. Már évek óta szerettünk volna ide ellátogatni, de a pandémia idején nemcsak a szálloda, de a bár is zárva tartott.
A járványhelyzet enyhülésével azonban ismét kinyitottak, és egy megújult koktéllappal és új koncepcióval tértek vissza.

Elég pici a hely, és ráadásul úgy is van kialakítva, hogy kevés, de kényelmes ülőhely legyen, azaz egyidejűleg max .10 vendég, ha befér. Nagy szerencsénk volt, hogy foglalás nélkül is éppen be tudtunk menni és asztalt is kaptunk, de a pincér hölgy jelezte, hogy alapvetően mindig szükséges az előzetes foglalás, mert az utcáról nem igazán szoktak ide "beesni" a vendégek, ez most csak a külföldiek, szállóvendégek hiánya miatt volt lehetséges.
A belső térben a vörös bársony, a misztikus, sejtelmes fények uralkodóak, a fekete-fehér fotók a 20. század 1. felének Japánját idézik meg. Érdekesség, hogy van egy madárkalitka alakú hintázó ülőhely is, ami meglepő módon nagyon kényelmes volt. Igaz, itt ülve az asztalt nem lehet elérni, szóval csak hintázásra való.

A koktél koncepció lényege az, hogy a kínai asztrológia 12 állatövi jegyéhez kreáltak 12 koktélt. Az állatjegyekre jellemző tulajdonságokhoz illeszkedve próbálták összeállítani a különböző koktélokat, több-kevesebb sikerrel. Mi két fajta koktélt kóstoltunk a Kutyát (2800 Ft) és a Tigrist (3100 Ft). A Kutya koktéljában vaníliás Absolut vodka, Choya Ume likőr, citrom, kókusz és karamell szerepelt, valamint egy csokiformájú kutyadísz a tetején, ez egy igazi csajos, keleties koktél volt, édeskés, ízletes. Határozottan jó! A Tigris koktélja ellenben Campari, Rosso vermut, San Cosme blanco mezcal, Choya Juzu likőr, só és folyékony füst. Eleve a fő italokat nem igazán kedvelem, sem a Camparit, sem úgy általában a vermutokat, szóval ez a párosítás és az összhatás nekem nem igazán jött be.

Koktélon túl, a többi ital esetében is próbáltak témához illően, koncepcióhoz hűen válogatni. Pl. a hazai kézműves sörök terén Zen Temple pilsner, Sour Sakura meggyes belga sör, Koi dream Tropical IPA. Az üveges sörök ára egységesen 1100 Ft.
A koktélok mellé kaptunk egy üveg frissítő uborkás vizet és sós mogyorót ropogtatni.
Természetesen a bárban rendelkezésre álló italokból a barista egyéb koktélokat is elkészít, illetve a röviditalokat egyéb formában is lehet rendelni az igencsak széles, jórészt felső kategóriás kínálatból.

A mosdó a szálloda épületrészében, a pinceszinten található.
Kötelező szervizdíj 10%.
Különleges, izgalmas helyszín, tetszett, ajánlom!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (32)
Tuk Tuk Bar Budapest - Külső képTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - EgyébTuk Tuk Bar Budapest - Külső képTuk Tuk Bar Budapest - Külső képTuk Tuk Bar Budapest - Külső képTuk Tuk Bar Budapest - Étlap/itallapTuk Tuk Bar Budapest - BelsőTuk Tuk Bar Budapest - Egyéb

Tuk Tuk Bar további értékelései

2019.08.12a párjával
Kiváló
Véletlenül tévedtünk be. Nagyon kedves volt a fogadtatás, kérdéseinkre szívesen válaszoltak. Az italok bár elsőre szokatlanok, de nagyon finomak voltak.
2018.09.21a párjával
Kiváló
Nagyon hangulatos hely, nincs tömeg a zene illik a környezethez. Lehet beszélgetni is. Kiváló kiszolgálás, egyedi koktél készítés. Érték ár arány megfelelő. A friss uborkás víz felszolgálása pedig fenomenális ötlet, hogy az embert ne vágja fejbe az elfogyasztott koktél vagy koktélok. Emberközeli...
2015.12.12barátokkal
A Tuk tuk bárt pozicionáltsága predesztinálta arra, hogy meglátogassuk. Az Oktogon táján ettünk s a Boutique bárt vettük célba két barátommal. Egyikük szeret nyafogni, amennyiben hosszabb távot kell gyalogolni két hely között. Már azon volt, hogy visszafordul és nyugovóra tér a szállásán, az Unió...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Calimbra Miskolctapolca - Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
2025.01.08-ig
Hotel Calimbra Miskolctapolca
88.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Barrico Thermal Hotel Demjén - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.30-ig
Barrico Thermal Hotel Demjén
41.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval