Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Dzsungel sok buktatóval

Twentysix BudapestTwentysix Budapest a térképen

Átlagos 2020. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2020. szeptember 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Különleges dzsungel-béli helyszín a Király utcában. A régi többszintes korfolyosós lakóépületet irodává, illetve stúdióvá alakították át, míg a belső udvaron szó szerint egy igazi esőerdő született meg. A név, azaz a 26 arra utal, hogy itt télen-nyáron, folyamatosan 26 fokos a hőmérséklet.
Számomra - belépve a februári télidőből - ez a hirtelen környezetváltozás egy kicsit erős volt, a párás, fülledt, meleg levegőt egy kissé fojtogatónak éreztem. Persze nyáron 35 fokból inkább hűsítő érzés lehet ide betérni.
A bisztrót számtalan asztallal a földszinten alakították ki a hatalmas belső udvaron. A bejáratnál a személyzet egy tagja fogadott és egy asztalhoz kísért. Nem igazán volt szimpatikus, hogy egy igen kedvezőtlen elhelyezkedésű asztalhoz vezetett, amire ráadásul folyamatosan csöpögött a víz, egyébiránt a szomszédos, szintén foglalt asztalokhoz meglehetősen közel esett, miközben bőven lett volna számtalan más szabad asztal is, sokkal jobb helyeken.
A rövid étlapon mediterrán és arab, közel-keleti jellegű ételek találhatóak, jellemzően könnyed, egészséges, laza, "csajos" fogások, meglehetősen borsos áron. A kis adag mezzék 1300 Ft-ba kerülnek, de ebből 3-4 adagot meg lehet simán enni egy főétkezés gyanánt.
A desszertek 1200 Ft körüli áron, a főételek 3-7000 Ft között alaulnak.
Kisebb tanakodás után a hely saját salátáját, a 26 salátát kértem, amelyben főtt tojás, zöld saláta, tonhal és házi öntet van (1690 Ft), valamint egy narancsos joghurtos piskótát erdei gyümölcs öntettel (1190 Ft). Egy kis üveg, 0,33 l-es Römerquelle ásványvíz 500 Ft volt. Mindehhez még hozzáadódik az átlag feletti 15% körüli szervizdíj.
A saláta és a desszert is mondhatni unalmas volt, árban egyáltalán nem reális.
Tényleg klassz, különleges a helyszín, de komolyabb étkezésre nem ajánlom. A személyzet "vadászós", nem igazán figyeltek a vendégekre, én a végén magam mentem a pulthoz, hogy fizetni tudjak, pedig ahogy írtam, közel sem volt teltház és elegendő számú személyzet volt, de többen a pultnál beszélgettek egymással, mások meg fel-alá futkároztak az asztalok között "vakon", értsd, a vendégek reakcióira nem figyelve.
A mosdó is nagyon dzsungeles, viszont nem volt kéztörlő.
A nyitáskor már reggelit is kínáltak és késő estig nyitva tartottak, az aktuális nyitva tartás szerint viszont csak délben nyitnak, aztán 16-18 között szünetet tartanak, majd 18-23-ig vannak este.
Csak a hangulat miatt teszem ajánlottra.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:
Fényképek (48)
Twentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - Étel/italTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - Külső képTwentysix Budapest - Külső képTwentysix Budapest - Külső képTwentysix Budapest - Étlap/itallapTwentysix Budapest - Étlap/itallapTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - Étel/italTwentysix Budapest - Étel/italTwentysix Budapest - Étel/italTwentysix Budapest - MosdóTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - Külső képTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - Étel/italTwentysix Budapest - Étel/italTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - Étel/italTwentysix Budapest - Étel/italTwentysix Budapest - EgyébTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - MosdóTwentysix Budapest - MosdóTwentysix Budapest - MosdóTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - BelsőTwentysix Budapest - Külső kép

Twentysix további értékelései

2024.02.18a párjával
Kiváló
Jó hangulat, és a felszolgálók kiszolgálták minden igényünket! Kevin és Márk nagyon jó fejek, és jól végzik a munkájukat, csak ajánlani tudom mindenkinek! Kitartást srácok!
2024.02.11barátokkal
Kiváló
Roli és Tomi voltak a legjobb kiszolgálók. Nagyon kedvesen vártak minket és az ételek tökéletesek voltak. Minden elvárásunkat teljesítették és felülmúlták. Nagyon köszönjük nekik ezt a csodálatos élményt. A koktélok tökéletesek voltak, és a fiúk nagyon segítőkészek a koktélválasztásaink terén,...
2023.12.25kollégákkal
Kiváló
Bár az első benyomás a 26-ról egyáltalán nem volt maradéktalanul pozitív, de mégis érdemesnek tartottam arra, hogy ide még visszatérjünk, és ezt nem is bántam meg. A fő vonzereje a csodálatos zöld belső udvar, amely ide a Gozsdu-negyedbe egy buja zöld esőerdő hangulatát hozza be. Nagyobb...
Népszerű szállások a környéken
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Szieszta Sopron - Senior csomag fürdőbelépővel
Senior csomag fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Hotel Szieszta Sopron
89.100 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval