Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Újranyitott az egykori "Kiabálós"

Városház Kifőzde BudapestVárosház Kifőzde Budapest a térképen

2022. szeptemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2022. október 2.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A 90-es évek közepén a Szervita téren dolgoztam, akkoriban rendszeresen (heti 1-2-3 alkalommal) jártunk ebédelni a Városház Snack-be kollégákkal, vagy ahogy mi hívtuk, a"Kiabálós"-ba, mivel a pultos hölgy a rendelést mindig bekiabálta a szakácsnak a konyhába. Nagyon népszerű, olcsó és kiadós kifőzde volt, az önkormányzattól és a környező irodákból is rengetegen jártak ide enni. Ami még jellemzője volt a helynek, az az átható ételszag, visszaérve a kabátokat mindig kiraktuk szellőzni a folyosóra. Gyanítom, nekünk is hasonló kajaszagunk lehetett...
Az elmúlt években a Covid idején bezártak, majd felújítás zajlott, majd a közelmúltban láttam, hogy újra megnyitottak. Most is az V. kerületben dolgozom, csak már távolabb a Városház utcától. Nemcsak a belső tér, de a személyzet is változott. A régi "kiabálós" hölgyet már egy fiatalabb váltotta le, és a tulajdonos is változott. Viszont az egyik régi szakács még mindig itt dolgozik.
A kínálat alapvetően nem is változott, magyaros tradicionális konyhát visznek, paprikás, pikáns fűszerezéssel, hagyományos elkészítéssel.
Egy brassóit kértem csemege uborkával. Nem volt átütő, a krumpli mirelit hasábburgonya, mi otthon nem így készítjük. Minden esetre a fűszerezés jó volt, jó magyaros-fűszeres.
A húsos főételek 1500 Ft környékén vannak, plusz köret, szóval olyan 2000 Ft körül jön ki egy főétel, de savanyúsággal, levessel 3000 Ft felett. A kínálat naponta változik, napi menüt nem láttam.
Csülök pörkölt, Budapest borda, krumplis tészta (950 Ft), kijevi csirkemell... példaképpen ezek szerepeltek az étlapon ottjártamkor, amit a pult feletti táblán jeleznek. Ha valami elfogy, leszedik a névtáblát.
Ez sem változott 25 év alatt.
Most még egy kicsit rideg volt a hely, nem pezsgett úgy az élet, mint egykor.
Összességében egy 3 és fél pontos hely, de tekintettel a szép emlékekre, ezúttal felfelé kerekítettem.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (5)
Városház Kifőzde Budapest - EgyébVárosház Kifőzde Budapest - EgyébVárosház Kifőzde Budapest - EgyébVárosház Kifőzde Budapest - EgyébVárosház Kifőzde Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Tisza-tó Apartmanpark Kisköre - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.11.16-ig
Tisza-tó Apartmanpark Kisköre
20.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
CE Plaza Hotel Siófok - Négycsillagos wellness teljes ellátással
Négycsillagos wellness teljes ellátással
2024.06.02-ig
CE Plaza Hotel Siófok
74.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
04.26-09.29.
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel