Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kék-fehér kockás abrosz és mentőöv

Vasmacska Halsütöde BudapestVasmacska Halsütöde Budapest a térképen

2023. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. október 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A népszigeti gasztro-túra első megállója volt a Vasmacska. Ugyanezen a - Vasmacska - néven vízparti helyszíneken akad még egynéhány kifőzde, büfé, sütöde országszerte. Mi metróval, majd gyalogosan közelítettük meg a helyszínt, hiszen utána a Népszigeten úgyis gyalogosan mozogtunk, viszont a Vasmacskához még be lehet jönni autóval is, hiszen itt van egy nagyobb, azonban elég rendezetlen, szabályozatlan parkoló.
A Vasmacska már 20 éve működik, ugyanazokkal a tulajdonosokkal. A fő profil a sült hekk (750 Ft/10 dkg) és a sült kolbász (2200 Ft), illetve van még csirkemell falat (2500 Ft/ 4 db), emellé sült krumplit (1000 Ft) és savanyúságot, kenyeret kérhetünk. Kis adag nincs. Mivel a hekkeket túl nagynak találtam, meg valahogy nem is voltam halas hangulatban, és a csirkefalatokat választottam, ami sima mirelit bolti termék volt, a magos bundás, hasonlóképpen a hasábburgonya is mirelit cucc. A kovászos uborka, csípős cseresznyepaprika és almapaprika közül én az uborkát választottam kizárásos alapon. Szerintem elég drága a körülményeket is figyelembe véve az ételt, de az tagadhatatlan, hogy jó a hely hangulata. Sokan törzsvendégként jönnek ide, van, aki csak beszélgetni jár ki vagy "csapatozni", vagy akár kutyasétáltatás közben tér be egy sörre vagy egy kis falatozásra, mint például az asztaltársunk.
A szolid ételkínálat mellett az italkínálat is pár tételes, kommersz felhozatal. Csapolt Dreher, Dreher hidegkomlós és Floris meggysör, amit a lányok kedvelnek inkább.
A bódé ablaknál kell rendelni és fizetni, Nagyon közvetlen, feszengésmentes hely. A többi Dunaparti helyhez képest itt a Népszigeten ez igazán egyszerű és retró.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (11)
Vasmacska Halsütöde Budapest - EgyébVasmacska Halsütöde Budapest - EgyébVasmacska Halsütöde Budapest - Külső képVasmacska Halsütöde Budapest - Étlap/itallapVasmacska Halsütöde Budapest - BelsőVasmacska Halsütöde Budapest - Étel/italVasmacska Halsütöde Budapest - BelsőVasmacska Halsütöde Budapest - BelsőVasmacska Halsütöde Budapest - Étel/italVasmacska Halsütöde Budapest - Étel/italVasmacska Halsütöde Budapest - Étel/ital

Vasmacska Halsütöde további értékelései

2024.05.05a párjával
Átlagos
Az Újpesti vasúti híd lábának vonzáskörzetében öt egység működik, négy újhullámos és a Vasmacskáról, mely a Sziget sörkertnek a retro-életérzését adja, sokkal egyszerűbb kiadásban. Az ételválaszték hekkre, sült kolbászra és rántott csirkemellre korlátozódik, amihez kérhetünk sült krumplit,...
Népszerű szállások a környéken
Öreg-tó Hotel Tata - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Öreg-tó Hotel Tata
96.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
77.197 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
90.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval