Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nem is tudtam, hogy vegán lettem

Vegan Garden BudapestVegan Garden Budapest a térképen

2022. áprilisban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. április 29.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Király utca elején található Central Passage hangulatát mindig is kedveltem. A belváros egyik legjobb lokációja, ugyanakkor a szeparáltságának köszönhetően a Király utca és Gozsdu Udvar nyüzsgése és forgataga már nem nyomul be idáig. Volt itt már jó pár étterem, az elődök is már a vegetáriánus konyha felé vették az irányt, de ott a hummusz volt a fő csapásirány, most egy ideje pedig a Vegan Garden étterem működik itt. Mivel magam nem vagyok sem vegetáriánus, sem vegán, annyira nem ástam bele magam a témába és az étlapba, hogy akkor tulajdonképpen "csak" vegetáriánus vagy vegán-e a hely, ami egy még szigorúbb korlátozást jelent, minden esetre amiket én ettem, azok nemcsak hús-, de tej(termék)- és tojásmentesek is voltak, szóval egy vegán ebédmenüt ettem. Most, hogy visszanéztem a fotókat az étlapról, meg tudom erősíteni, hogy vegán. Nem ide indultam, de megtetszett az ajánlat.
A beltér elég nagy, tágas, sok asztal van, szellősen, szép a berendezés, vietnami stílusú (Buddha fejszobor, ernyős lámpabúrák, egy fal élő zöld növényekkel), tiszta, kulturált.
Burgonyaleves volt az első fogás, forrón érkezett, mély tányérban elég kiadós adag, nem tejfölös, hanem paprikás/magyaros, csipetke nélkül. A krumpli nem túlfőtt, nem nyers, hanem éppen jó. A főétel kelkáposztafőzelék volt, krumplival és zabfasírttal. Mindegyik ételre remek, bátor és karakteres fűszerezés volt jellemző. Ezért nem is kérdéses, hogy megérdemli nálam az ételek színvonala az 5 pontot.
A normál étlapon a vegán pizzák(1990-3290 Ft) a legnépszerűbbek, legalábbis a még betérő vendégek - vegyesen külföldiek és magyarok is, de inkább hölgyek és inkább a fiatalabb, 20-30-as korosztály - többsége ezt rendelt. Szerepel még az amúgy nem hosszú étlapon pár zöldséges előétel, saláta (2190-2890 Ft), 2 féle leves a napi levesen kívül (zöldséges ramen 2390 Ft), tészták (2990-3590 Ft), desszertek (1290/1390 Ft),
Bár a megállító táblán a 2 fogásos napi menü áraként 2490 Ft szerepelt, de kötelező szervizdíj is van, ami csak a fizetéskor derült ki. Az italok túlárazottak, a 2 dl-es üveges Cola 695 Ft volt + szervizdíj. Szóval a krumpli túlsúlyos, olcsó alapanyagokból készült ebédemért így több mint 3500 Ft-ot fizettem végül.
Hát ilyen ez a popszakma, ha betéved az ember a bulinegyedbe. Trükkös vagy ügyes? Ezt döntse el mindenki maga.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (18)
Vegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - EgyébVegan Garden Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
94.050 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Hotel Villa Völgy Eger - Szobaárak félpanziós ellátással
Szobaárak félpanziós ellátással
2026.05.06-ig
Hotel Villa Völgy Eger
125.114 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
116.790 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval