Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hús nélkül még drágább

Vegan Love Downtown BudapestVegan Love Downtown Budapest a térképen

Gyenge 2022. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. május 20.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A két szintes étterem évekkel ezelőtt az egyik első közösségi - közös munkahelyi tér, "shared office space" volt, mg bőven a covid és az irodán kívüli/otthoni munkavégzés széles körű térnyerése előtt. Vagy 3 különböző vendéglátó egység is megfordult itt az évek során, legutóbb a Vegan Love vette birtokba. Tulajdonosa az egykori legendás Magic Burger kézműves hamburgerezőből (egyik első fecske volt a műfajban) lehet ismerős, aki lelkiismereti és életvezetési szempontok alapján - ő maga is vegetáriánus lett - változtatott a vendéglátó helyeinek profilján, és a Vegan Love keretében egy teljesen húsmentes fast food bistrót alapított. A "Downtown", azaz belvárosi melléknevű egységük valóban a belváros szívében található. Az épület nagyon jó, egyedi adottságokkal rendelkezik. A dizájn fiatalos, színes, mozgalmas - színes, élénk falfestések a képregények stílusában -, illetve van a földszinten egy benövesztett élő lombos fa is. De valahogy még sincs semmi élet a helyben. Lélektelen, kiüresedett, falanszter hangulatú. A személyzet nem szolgál ki, nem vesz fel rendelést, erre van egy érintő képernyő, ahol mindenki egyedileg bepötyögi, amit akar, majd szintén önállóan fizet a bankkártyájával. Így a személyzet - pultosok - nyugodtan tudnak kint dohányozni, téblábolni, beszélgetni. Még jó, hogy ezért legalább szervizdíjat nem számoltak fel, na, az tényleg vicces lett volna.
Az étlapon szereplő fogásokhoz képest a valóságban csak egy szűkebb kínálat érhető el. Pl. a vega hotdogok esetében 8-ból 5 féle volt csak, amit én szerettem volna elsőként, az pont nem. Vannak tehát húsmentes hotdogok, hamburgerek, köretek, snack tálak és csillagászati árú jégkrémek (Ben & Jerry's 2990 Ft).
Egy thai twist dogot kértem (2500 Ft!!!!), amelyet egy majonézes jellegű, de nyilván tej-és tojásmentes szósszal, hagymával, jégsalátával készítettek. Ez nem tipikus street food, hiszen útközben lehetetlen enni, én ülve is össze-vissza kentem vele magam. Egyébként ízre nem volt rossz, a tönkölybúzás kifli tésztája is speciális, de nagyon nem éri meg az árát. Jobb lett volna a kifli, ha esetleg meg van grillezve.
Nemcsak vega, de környezettudatos is a hely, kartonpapír van tányér helyett és a szalvéta is öko-papíros.
A földszintet leginkább az ételfutárok használják, a fenti részben van sok asztal, de kihalt az egész. Egy kis gyereksarkot is kialakítottak az emeleten, de el nem tudom képzelni, hogy egy bölcsis korú gyerek kifejezeten ilyen, vega ételeket "követelne", hacsak nem szülői indíttatásra eszik ilyesmit.
Nem barátságos, túlárazott, személytelen.
Csalódás volt számomra a hely, nem ajánlom.
Ráadásul a kommunikált nyitva tartásuk és a valóság sem egyezik, csak csütörtöktől vasárnapig, a hét 4 napján tartanak nyitva.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (22)
Vegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - EgyébVegan Love Downtown Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Fagus Hotel Sopron - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.12.23-ig
Fagus Hotel Sopron
94.464 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Nyári sláger kiemelt időszakban
Nyári sláger kiemelt időszakban
07.12-08.18.
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
99.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
2024.06.20-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár
91.417 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval