Olasz városok, olasz fagyi

Venezia Gelateria BudapestVenezia Gelateria Budapest a térképen

2026. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. június 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Viszonylag újonnan nyitott olasz fagyizó a Jászai Mari tér közelében, a sarki McDonald's és a Rossmann között. Míg korábban itt évtizedeken át az Akali Borozó volt a meghatározó hangulatformáló vendéglátó egység, e tekintetben is releváns változások történtek a környéken. Az Akali már a múlté, helyette lett koreai bubble teázó és pufi palacsintázó. Hogy melyik a jobb, döntsék el a kedves olvasók, értékelő társak.
A fagyizó kis alapterületű, de nemcsak egy kiszolgáló pult, hanem van egy minimális belső vendégtere is, így nem az utcáról egy ablakban kell rendelni. 2025 nyarán nyitottak meg, de azóta mintha időszakosan működnének és nem egész évben, ez mondjuk a hőmérséklet változását figyelembe véve egy fagyizó esetében érthető. Bár a fagyizó a Venezia, azaz Velence nevet választotta, a dekorációban a citromok, citromfák sokkal inkább Szicíliát vagy a Sorrentói-öbölt idézi meg, amelyek világszerte híresek a különlegesen szép citromültetvényeikről. A benti részben van két kis 2-2 személyes asztalka, itt is lehet fagyizni, de én tölcsérben kértem elvitelre.
Nincs túl nagy kínálat, de ami van, az nekem szimpatikus volt. Vannak feláras ízek, ilyen pl. a pisztácia és a Dubai csoki. Akadt még Nutella, sós karamella, Gyümölcsfagyik köréből sárgabarack, a már emlegetett szicíliai citrom, erdei gyümölcs, mangó, vilmoskörte, áfonya. Érdekesség az almás pite és a creme brulée (karamellához hasonlít). Az én választásom az erdei gyümölcs lett, 650 Ft-ért kaptam egy szép gombócot. Van több olyan fagyizó, ahol már olyan kis gombócokat adnak, sokkal drágábban, hogy az ember csak néz és nem érti. A kiszolgálás egy fiatal hölgy személyében barátságos volt. Korrekt 4 pont.
Ételek / Italok:
Kiszolgálás: