Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Prémium csoki borral

Vinowonka Csokoládé & Borbár BudapestVinowonka Csokoládé & Borbár Budapest a térképen

2015. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. december 25.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Corvin Plaza mögötti sétányon található a Vinowonka Csokoládé és Borbár. Érdekes párosítás, pláne ha mindkettőből minőséget árusítanak. A hely nem túl nagy, összesen egy helyiségből áll, az üzlet előtt van teraszuk is.
A berendezésben az élénk piros szín uralkodik, a borosüvegek a fal menti polcokon kerültek elhelyezésre, és a pult feletti táblára kézírással írják fel az aktuális kínálatot, amelyet decire kimérve vagy egész üveggel lehet kérni.
A csokoládék választéka elég szűk, de amit árusítanak, az valóban magas minőségű, prémium kategóriás, s az árak is ehhez igazodnak. Magyar kézműves csokoládék kaphatóak, pl. Harrer, Fabric, Bolka manufaktúrákból.
Az 50 g-os kis táblás, hazai kézműves "Premium Choco" márkás, töltött csokik 790 Ft-ba kerülnek, ezek közül a kandírozott narancskockás, Cointreau-s ganache krémmel töltött étcsokoládét kóstoltam, nagyon finom, bár tömény, de egyszerre elfogyott az egész tábla. A szintén kézzel készített bonbonok is csábítóak voltak, bár nem mindegyikre volt kiírva, hogy milyen ízesítésű. Az áruk viszont a máshol tapasztaltnál is magasabb volt, és furcsa módon nem grammra kimérve, hanem fix darabáron árusították őket (260 Ft/db), pedig a súlyuk/méretük nem volt egyforma. Ezek közül is kóstoltam kettőt, finomak, kellemesek, de annyira nem voltak izgalmasak vagy különlegesek.
A borkínálatban mind a 22 magyar borvidékről közel 40 féle palackos bor kapható, amelyek közül 35-40 fajtát lehet pohárral kóstolni (ezek szerepelnek a táblán).
Szendvicseket és forró csokit is árusítanak.
Igényes, fiatalos hely, de nem éreztem kimagaslónak vagy igazán különlegesnek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (10)
Vinowonka Csokoládé & Borbár Budapest - Külső képVinowonka Csokoládé & Borbár Budapest - Külső képVinowonka Csokoládé & Borbár Budapest - Külső képVinowonka Csokoládé & Borbár Budapest - BelsőVinowonka Csokoládé & Borbár Budapest - BelsőVinowonka Csokoládé & Borbár Budapest - BelsőVinowonka Csokoládé & Borbár Budapest - Étlap/itallapVinowonka Csokoládé & Borbár Budapest - BelsőVinowonka Csokoládé & Borbár Budapest - Külső képVinowonka Csokoládé & Borbár Budapest - Külső kép

Vinowonka Csokoládé & Borbár további értékelései

2015.07.12barátokkal
Kiváló
A Vinowonka nevű borbár egyből megnyert magának. Remek rhythm and blues zene szólt a barátságos hangulatú helységben, ami önmagában nagy dolog a mai zenei ízlésterror világában. A falon felírva a borválaszték, sok jó borász nedűi korrekt áron. A kiszolgálás kedves. A falon borászokról készült...
2013.03.26barátokkal
Kiváló
Nagyon kedvelem ezt a kis családi vállalkozásban működő bárt. Nagyszerű ötlet a kiváló minőségű borok és kézműves csokoládék párosítása. A bár berendezése, hangulata nagyon jó, modern és barátságos. A kiszolgálás azonban sokszor akadozik, lassúcska, nem megy túl gördülékenyen. A forró...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.06.21-ig
Hotel Kapitány Sümeg
114.880 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Villa Völgy Eger - Szobaárak félpanziós ellátással
Szobaárak félpanziós ellátással
2026.04.01-ig
Hotel Villa Völgy Eger
125.114 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval