Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nemcsak főznek, pörkölnek is

Vivina Cafe BudapestVivina Cafe Budapest a térképen

Kiváló 2023. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. január 6.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Meleg hangulatú, barátságos, fiatalos újhullámos kávézó a hangulatos Szerb utcában. A korábbi évek során is mindig működött itt valamilyen kávézó, nem is rosszak, de most ezek szerint változás történt. Két évvel ezelőtt nyitott meg itt a Vivina, amely talán az életerőt akarja sugározni a nevével. Viszonylag rövid a nyitva tartásuk - ottjártamkor (októberben), 9-15 óra között, azt mondanám, hogy ezzel nem is a környékbeli dolgozók munkaidejéhez igazodnak, hanem sokkal inkább az egyetemisták "beosztásához". Azóta a nyitva tartásuk hosszabbodott, és a hétköznapok mellett már szombaton is kávézhatunk náluk. Alkalmanként érdekes és kreatív programokat is szoktak szervezni, legközelebb pl. csoki és kávékostoló lesz.
Amint kiderült a tulajdonosokról, nemcsak főzik a kávét, hanem maguk is pörkölik. Saját brand-jük a Nassimocca kávé, amelyet akár csomagolva is megvásárolhatunk, otthoni elkészítésre. A kávé származási helyei Kolumbia, Peru, Honduras, Etiópia és Brazília válogatott ültetvényei. Kapszulás kávét is ihatunk, illetve vásárolhatunk kapszulát otthonra, irodába. A kávézóban kétféle kávé van a darálóban, egy világos és egy hagyományos, sötétebb pörkölésű. Én általában ez utóbbit szoktam választani, de van, hogy mégis a világosra van gusztusom.
A kitűnő kávé mellé péksüteményeket választhatunk, croissant (490 Ft), babka (850 Ft), flódni (1250 Ft), vegán sütik, illetve szendvics (1490 Ft) a nem túl bő, de finom kínálat. Árukapcsolással jobban járunk anyagilag, a kávé croisanttal 1300 Ft, ez még lekvárral, vajjal kiegészítve 1500 Ft.
A beltér alapterülete nagyon kicsi, a lenti részt elfoglalja a pult, pár asztal a galériaszinten található. Szép időben érdemes kiülni a teraszra, ami a kávézó előtti széles járdaszakaszon került kialakításra.
Nagyon jó kis hely, ajánlom.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (12)
Vivina Cafe Budapest - Külső képVivina Cafe Budapest - Külső képVivina Cafe Budapest - Étlap/itallapVivina Cafe Budapest - BelsőVivina Cafe Budapest - BelsőVivina Cafe Budapest - BelsőVivina Cafe Budapest - BelsőVivina Cafe Budapest - Étel/italVivina Cafe Budapest - Étel/italVivina Cafe Budapest - MosdóVivina Cafe Budapest - BelsőVivina Cafe Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Ensana Thermal Hévíz - Wellness Neked
Wellness Neked
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
218.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.23-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
97.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Greenfield Hotel Bük, Bükfürd? - Kedvezményes ajánlat félpanzióval
Kedvezményes ajánlat félpanzióval
2026.05.04-ig
Greenfield Hotel Bük, Bükfürd?
110.160 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval