Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A Vörös Oroszlán

Teaház a Vörös Oroszlánhoz BudapestTeaház a Vörös Oroszlánhoz Budapest a térképen

Kiváló 2015. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2015. szeptember 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Pontosan nem tudom megmondani, hogy mikor nyílt meg a Vörös Oroszlán teaház, de olyan 15 éve már biztosan működnek, s a hangulat és a magas minőségű és széles választékú teakínálat azóta sem változott, szerencsére!
Volt egy olyan időszak Budapesten, amikor a teaházak lettek nagyon trendik, s a Jókai utcában is sorra nyíltak szinte minden sarkon, bár sokat azóta már bezártak, mert mostanság inkább a kézműves sör a menő, de a Vörös Oroszlán kiállta az idők próbáját, és hideg téli/őszi estéken most is gyakori a telt ház.
Én napi szintű teaivó vagyok, s nemcsak otthon vagy a munkahelyen, de teaházban is kifejezetten szeretek teázni, persze ilyenkor a hangulat is egész más. Akár barátokkal, ismerősökkel vagy csak egyedül egy jó könyvvel.
Nagyon hosszú a tealap, amiből választani lehet. Teák a világ minden részéről: India, Kína, Ceylon, Japán mint "tea-nagyhatalmak" mellet Kenya, Nepál és Dél-Afrika teái is ott megtalálhatóak. A kiválasztott teát 4 dl-es kannában szervírozzák, hozzá fehér vagy barna cukrot, kandiscukrot vagy mézet is lehet kérni (bár sok teaféle minden édesítés nélkül a legfinomabb). Árban fajtától függően 800-1200 Ft/kanna. Legutóbb egy Kimba Flip ananászos-banános gyümölcsteát ittam és egy zöld karamell Sencha teát.
A 2 szintes teaház kicsit ezoterikus, misztikus hely, a névadó Szepes Mária híres könyvének szellemét megidézve.
Természetesen elvitelre is lehet vásárolni kimért teát.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (4)
Teaház a Vörös Oroszlánhoz Budapest - Külső képTeaház a Vörös Oroszlánhoz Budapest - Külső képTeaház a Vörös Oroszlánhoz Budapest - Külső képTeaház a Vörös Oroszlánhoz Budapest - Külső kép

Teaház a Vörös Oroszlánhoz további értékelései

2017.06.14a párjával
Átlagos
Sokadjára jártam itt, és minden alkalommal egyre gyengébbnek tűnik ez a hely. A teák minősége, a hangulat és a kiszolgálás is kezd nagyon általános lenni. Legutóbb csak a lenti helyiség volt nyitva, ami valljuk be még jót is tett az összképnek. Viszont alkalmatlan volt egy jó beszélgetésre a...
2016.12.29
Mi egy forgalmas napon voltunk, így nem mondhatnám, hogy egy nyugodt, kellemes környezetben élvezhettük a teánkat. Mivel a teázó egy nagyteremből áll, mellette kis szeparé és egy különterem van, ezért zsúfolt tud lenni, ha tele van az emelet. Ettől függetlenül a belső tér színei harmonikusak, a...
2014.07.25
Kiváló
Igazi nyugalom szigete a Jókai térnél,a teák finomak,különlegesek,a kiszolgálás kedves a hangulat igazi teaházi.Csak ajánlani tudom!Biztos visszatérek még oda!
Népszerű szállások a környéken
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
50.915 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.29-ig
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt
39.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Barrico Thermal Hotel Demjén - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.30-ig
Barrico Thermal Hotel Demjén
41.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval