2025. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. szeptember 21.Nem ajánlom a helyet másoknak!
Kis kávézó és reggeliző a XIII. kerületben, a Westend Bevásárlóközpont és a Lehel Piac közelségében. Pozitívum, hogy reggel már 7 órától nyitva tartanak, így munkába vagy iskolába menet is korán be lehet hozzájuk térni. Cserébe 15 órakor már zárnak, és hétvégén egyáltalán nincsenek nyitva. Belépve kellemes kávézó hangulat, a pult előtt van egy kis asztalka, de befelé a szűk tér hosszan elnyúlik, itt további asztalkák találhatóak, s a kávé mellett lehet reggelizni is. Az árak indokolatlanul magasak. A kimért aprósütemények, baracklekvárral töltött hókifli, sajtos-sós háromszög, juhtúrós pogácsa kilója 9500/10500 Ft (más összeg szerepelt a fali táblán, illetve a pulton a termékcímkén), ez minimum másfél-kétszerese a környékbeli áraknak. Voltak még egyéb péksütemények mutatóban, kakaós csiga, croissant, csokis párna, pizzás csiga, spenótos csavart rúd, ezek küllemre olyanok voltak, mint amit bármely ismert "nagyüzemi" pékségláncnál, vagy amit akár az Aldiban, Lidlben is kapni, szóval nem prémium kategóriás pékáruról beszélünk. Ezek darabára 650-750 Ft. A gluténmentes pékáruk darabja 950-1650 Ft között alakul, hát, nem gyenge... A pultban láttam egy jó küllemű Rákóczi túróst. Szerepelnek reggeli ételek is az étlapon, a legolcsóbb rántotta, tükörtojás 1950 Ft, az angol reggeli és az Eggs Benedict 3800 Ft.
Az eszpresszó 650 Ft-ba került volna (a fali tábla szerint), de nekem először 1450 Ft-ot számláztak ki, majd amikor kérdőre vontam a pultos hölgyet, utána 850 Ft-ra módosított, és esspresso macchiatoként ütötte be a tételt a kasszába. Utána néztem, hogy az 1450 Ft a latte, azaz a tejeskávé ára lett volna. La Marzocco kávégéppel főzik a kávét, ami világszerte a minőség garanciája. Impresso Micro Roastery - nagytarcsai illetőségű mikropörkölő - márkájú specialty kávét főznek. Nekem nem jött be, mert túl savas és savanyú volt. Mivel nem volt korrekt a számlázás, és egyáltalán nem volt barátságos a kiszolgálás, ezért én nem ajánlom a helyet. Sajnálom és elszomorítottak.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()