Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Filmgyári kockák kínai módra

Wang Mester Mozium BudapestWang Mester Mozium Budapest a térképen

Kiváló 2021. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. február 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Wang Mester legújabb nyitású éttermébe szó szerint el kellett zarándokolnunk, őszintén szólva fogalmam sincs, miért pont itt nyitott éttermet a kínai séfmester, aki egyben vagány, kigyúrt, szétvarrt vadmotoros, nem hétköznapi figura. Többszöri átszállással, az 56-os villamos megállójától még gyalogolva egy szakaszt érkeztünk meg Pasarétre, a helyszínre. A Pénzügyőr SE focipályája van a közelben. Egy saroktelekről van szó, nagy nyitott kerttel, ami már hangulatos volt, de az időjárásra tekintettel csak a beltéri asztalok jöhettek szóba.
Az étterem nyitása körül volt némi hercehurca, a sajtó is cikkezett róla, több mint fél évig tartott a bürokrácia és az adminisztráció, mire sikerült 2020 novemberében megnyitni az éttermet. Pont sikerült így beletrafálniuk a covidba, de úgy tűnik, ettől még sikerül talpon maradniuk. Bár kieső a helyszín, de Budapest egyik nívós részét sikerült megcélozniuk, amely nem éppen bővelkedő éttermekben.
S hogy honnan ered a név? A régi filmgyár épületében járunk.
Az étlap nagyon csinos, mutatós, minőségi papírra, igényes fotókkal dekorálva készült. Többféle különböző, de nem nagy adag tételt próbáltunk összeválogatni, ami szerintem jól sikerült. Szecsuáni mini hotpot (2990 Ft/5 húsnyárs), csípős húsosfazék, különleges, nagyon ropogós lótuszgyökér saláta (2190 Ft), hideg libamájat 2 féle szósszal (szójás, szezámmagos, 2990 Ft), valamint ragacsos bundás tengeri sügérfilét Shanghaj-i módra (2590 Ft). Szép festett mintás mázas porcelán tányérokon tálalták az egzotikus, vizuálisan is megkoreografált fogásokat. A hotpotban bónuszként lévő csípős brokkoli nagyon ízletes volt, egyszerre ropogós és pikáns.
Ittunk egy pohár fehérbort is, de meg nem mondom hirtelen, hogy milyet. Talán Tűzkő Zöld veltelinijét...
Összességében egy különleges, kitűnő ételeket kínáló étterem az egzotikumokat, a prémium kategóriás, valódi kínai konyhát kedvelők számára.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (33)
Wang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - EgyébWang Mester Mozium Budapest - Egyéb

Wang Mester Mozium további értékelései

2022.10.11barátokkal
Kiváló
Itt folytatódik töretlenül az ötösök sorozata, Ma volt szerencsém egy jó cimborával együtt vacsorázni, az ő ötlete volt a Wang, fel sem merült, hogy vitatkozzak.. A régi filmgyár szelleme jár a házban, amúgy tényleg semmi vonatkozás a filmre, csak a földszint egy ilyen gasztrozarándokhely....
2022.07.31gyerekekkel
Kiváló
Gyerekekkel fogyasztottunk el egy szülinapi vacsorát. Az ételek ízletesek voltak, a kiszolgálás szuper kedves! Az ételek és a design koncepció harmóniában. Jövünk máskor is!
2022.02.03barátokkal
Kiváló
Autentikus szecsuáni konyhát visznek, amit kiegészítenek más kínai régiók ételeivel. Az étlapon megtalálhatunk több népszerű, világszerte elterjedt fogást is, mint például csípős savanyú levest, a tavaszi tekercset, Gong Bao csirkét, sült, illetve főtt húsos derelyét, de a választék zömét...
Népszerű szállások a környéken
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
63.184 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Laroba Alsóörs - Szilveszter
Szilveszter
12.29-01.01.
Hotel Laroba Alsóörs
251.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval