Fókuszban a magyar ízek, helyi ételspecialitások, innovatív koncepcióval, kőtálakkal és széles borválasztékkal A Kálvin téren, a belváros szívében várjuk vendégeinket, lenyűgöző légkörrel és napfényes terasszal A Winestone étterem elgondolása két fontos elemből épül fel: az egyik a kitűnő minőségű, magyar és külföldi borkínálat, a másik pedig a helyi ételspecialitások, amelyeket attraktív prezentációval, például egyes fogásokat, fekete kőpala táblán tálalunk; innen ered a „Stone” elnevezés is.
Tovább olvasom >>
A Winestone a bor köré épül, amiben mi magyarok igen erősek vagyunk. A Winestone része a bejáratnál elhelyezett, az utcáról is jól látható borbolt, ahol számos hazai és nemzetközi borkülönlegességet vásárolhatnak meg a betérők. Minden ételhez borokat párosítunk, ezzel is növelve a gasztronómiai elményt.
A tavaszi étteremhéten ez volt a másik emlékezetes helyszín, ahol sikerült egy kitűnő ebédet elfogyasztanom. Az étterem a Kálvin téren a Mercure Korona Hotel földszintjén található és a közelmúltban újult meg. A Váci utcában lévő másik Mercure Hotelben szintén működik egy Winestone étterem, de az egy kicsit lazább, könnyedebb hangulatú, itt az étlap elegánsabbnak, komolyabbnak tűnt számomra.
Az étteremhét keretében a 3 fogásos étkezés fix 4900 Ft-ba került, amelyben már a szervizdíj is benne foglaltatik. 3 előétel, 4 főétel, 2 desszert szerepelt a kifejezetten az étteremhétre összeállított menüsorban, az ételek mellé borajánlattal. Az előételek közül az etyeki grillezett Camembert-t választottam friss salátaágyon, lilahagyma lekvárral, házi bagettel. Meglepődtem, hogy milyen nagy adagot kaptam előételként. A főétel grillezett lazac zöldborsóval és szárított paradicsommal. A lazac bőre szépen sült, ropogós volt, viszont a lazac húsa egy kicsit túl lett sütve, ezért egy fokkal szárazabb lett az ideálisnál. A desszert egy igazi különlegesség volt kinézetre, pedig csak egy tejberizsre számítottam. A tányéron egy karamella tükör érkezett meghintve némi aszalt málnával, a tükröt be kellett törni a kanállal és alatta volt a fahéjas tejberizs, bogyós gyümölcsökkel díszítve. Micsoda klassz ötlet! A személyzet végig nagyon figyelmes, udvarias, előzékeny volt. Az ételek viszonylag gyorsan elkészültek, igaz, a konyha nem volt leterhelve, alig volt vendég (hétköznap ebédidőben). Nagyon ízlettek az ételek, jó volt az ételsor, kellemes a környezet. Jó választás volt! Egy pohár szóda 200 Ft volt, ezt kellett pluszban fizetni.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.
1053Budapest, Kecskeméti u. 14.
36 30 1527434
Szolgáltatások
• ingyenes WIFI • légkondícionált helyiség • vegetáriánus ételválaszték • akadálymentes • csoportokat szívesen fogad • kisállat bevihető • koktélok • napi menü • parkolási lehetőség • reggelizési lehetőség • rendezvényhelyszín • szabadtéri • széles borválaszték • zártkörű rendezvény lehetősége