A Károly körútról nyíló hangulatos Röser-udvarban időről időre változnak a vendéglátó egységek. Az egyik első kézműves csokoládézó helyszíne már többször nevet, profilt és tulajdonost/üzemeltetőt váltott, most már itt is egy sokadik vietnámi kávézó nyílt. Értem, hogy most nagyon megy ez a trend, de szerintem már kezd kissé unalmassá és egysíkúvá válni.
A kiszolgáló vietnámi(-nak tűnő) fiatal kis hölgy olyan kis esetlen, szerencsétlen volt, kb. nulla érzéke volt a vendéglátáshoz. A régi buja zöld növényes berendezésből sokat megtartottak, mind a galériaszinten, mind a lenti szinten. A lenti részen 3 asztalka van, a galérián további 4, de a kis alapterület miatt borzasztó szűkös, szorongós az egész. A galérián a belmagasság is alacsony, a felvezető csigalépcső is kb gyerekeknek vagy max 150 magas és 50 kilós felnőttekre lett méretezve. A mosdó is nagyon szűk. Nézegettem, hogy mit jelent a YAKU. Vietnámi nyelven semmit, a japánban viszont több jelentése is van, és nem mindegyik pozitív. Az itallapon vannak kávéitalok, az eszpresszó 790 Ft, a Cortado 890 Ft, vietnámi kávék (1190-1590 Ft), többféle limonádé és jeges tea (1490/1690 Ft), többféle Matcha és Chai (1490-2990 Ft), szezonális ajánlatok - most ősszel fahéjas, mézeskalácsos és sütőtökös ízvilággal. Az én választásom Matcha affogato (1490 Ft) lett, leegyszerűsítve a jeges zöld teába kaptam egy gombóc vanília fagylaltot. Nem volt rossz, de életem affogato-ját meg sem közelítette, amit egy pesti olasz étteremben volt szerencsém kóstolni még sok évvel ezelőtt. Ételek terén néhány kevéssé izgalmas süti: csokis muffin (890 Ft), vegán mangó-lime kocka (1190 Ft), brownie (1290 Ft), zabkeksz (750 Ft). Összességében, négyes alá. A bejáratnál egy hatalmas maci fogad, ez kedves.