Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csípős a Liangpi

YY Liangpi - Asian Street Food BudapestYY Liangpi - Asian Street Food Budapest a térképen

2022. márciusban járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Keleti Pályaudvarnál lévő Asian Street Food ételudvar egyik egysége a YY Liangpi, ahol itthon talán kevéssé ismert kínai ételeket kínálnak. Aki nyitott az újdonságokra, a szokatlanabb fogásokra, ízekre is, inkább azoknak ajánlanám a helyet. Az egyszemélyes mindenes alkalmazott, pultos és szakács is egyben nem beszélt magyarul, kicsit angolul, kicsit kézzel-lábbal mutogatva történt meg a rendelés. Itt is vannak színes képek az ételekről az étlap mellett, de azért még így sem tudtam pontosan, milyen is lesz az étel, amit kapni fogok.
A névadó Liangpi-t ettem, ami egy hideg csípős tésztaétel. Shaanxi tartomány konyhájából származik, de mára elterjedt egész Kínában. Szezámmagvaj szószos, üvegtészta friss zöldségekkel (sárgarépa, uborka, babcsíra), kis kenyérszeletekkel, tetején földimogyoróval, és nagyon csípős szósszal, ami a tányér alján van. Össze kell keverni az egészet, és úgy enni pálcikával. A kis adag 1200, a nagy 1500 Ft.
Ezen kívül lehet még kapni kínai töltött zöldséges pitét (500 Ft/ db, 1200 Ft/3 db), marinált húsos pitát, csípős-savanyú húsgombócos üvegtésztát, marhahúsos savanyú üvegtésztát.
A csípősségnek fokozatai vannak, én a legenyhébbet kértem és ez is eléggé karakteres volt.
Étkezés természetesen pálcikával, bár vannak a 20 Ft-os olcsó kínai (milyen más lenne?) fehér villák is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (11)
YY Liangpi - Asian Street Food Budapest - EgyébYY Liangpi - Asian Street Food Budapest - EgyébYY Liangpi - Asian Street Food Budapest - EgyébYY Liangpi - Asian Street Food Budapest - EgyébYY Liangpi - Asian Street Food Budapest - EgyébYY Liangpi - Asian Street Food Budapest - EgyébYY Liangpi - Asian Street Food Budapest - EgyébYY Liangpi - Asian Street Food Budapest - EgyébYY Liangpi - Asian Street Food Budapest - EgyébYY Liangpi - Asian Street Food Budapest - EgyébYY Liangpi - Asian Street Food Budapest - Egyéb

YY Liangpi - Asian Street Food további értékelései

2022.09.23egyedül
Átlagos
Jöttem-mentem az Asian Street Foodban, együnk valami mást is, a koreaiban meg a vietnamiban már ettem, itt meg egy másik kínai van, ami -- ZigZag ajánlásával - új, szokatlan kínai ételeket kínál. Egy szokottért nem lett volna érdemes ilyen mesze eljönni, az van a környékünkön is minden második...
Népszerű szállások a környéken
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
2024.12.23-ig
Silver Hotel Hajdúszoboszló
89.976 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval