Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kétségbeesve keressük a kabart

Zengő Bár BudapestZengő Bár Budapest a térképen

2022. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. augusztus 14.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Régóta szemeztem már a Zengővel, de bár szívesen beülök egyedül is a vendéglátóhelyek többségébe, de ezt egy olyan helynek találtam, ahová csak társasággal mentem volna szívesen. Ez nem egy magányosok klubja helyszín. Az esténként nyüzsgő, színes és élettel teli Krúdy utca szívében található a pincehelyiség és a terasz, kb. félúton a Mikszáth tér és a Lőrinc pap tér között, gyakorlatilag végig vendéglátó helyek sorakoznak, a teraszok egymásba folynak. A kellemes időre tekintettel mi is a teraszon ültünk le, a beltérben nem volt egyetlen vendég sem. Két évvel ezelőtti nyáron, a covid árnyékában nyitottak meg a hullámzások között, három szegedi borkedvelő fiatalember szerelemgyerekéről van szó. A névválasztás többes értelmet hordoz magában, egyrészt egy 1950-es években "előállított" magyar fajta (Badacsony 8), másrészt Baranya megye legmagasabb hegycsúcsa. harmadrészt pedig a zenei vonalra utal, hiszen a bár ilyen-olyan zenés, kulturális programoknak is helyet ad. Erre utalhatnak a mosdó felé vezető folyosón látható jazz trombiták.
Az több helyütt is olvasható a bárról, hogy 250 féle bort tartanak, méghozzá 22 borvidékről. Természetesen ezeknek nem mindegyike iható pohárban kimérve, a teljes repertoás a palackos kínálatra utal. Minden hónapban meghirdetnek egy havi programot, kóstolós napokkal. Nagyon rá voltunk kattanva a Kabarra, ezt keressük már Székesfehérvár óta, ahol a helyi borbárban egy szenzációs bort sikerült kifognunk. Így itt a Zengőben is ezt választottuk, a Holdvölgy Intuition kabar (Tokaji-borvidék, Mád) borsos ára ellenére - 2.000 Ft/dl - azonban nem azt hozta, amit vártunk, nem éppen ezt kerestük. Kértünk mellé egy 2 fogásos antipasti tálat, amelyben paprikás szalámi, sonka, friss zöldségek, sajtok kaptak helyet. A szára fügét félretoltuk, a többit nagyrészt elfogyasztottuk. Annyira nem volt ütős, ettünk már ebben a műfajban erősebb kombinációt is (4790 Ft). Kötelező szervidíj nincs, de az árak meglehetősen magasak.
A beltér pincés kialakítása nagyon mutatós, igényes, elegáns, jó ide bejönni, körbenézni.
Összességében nekünk egy kicsit hiányzott a helyből a lélek, a szív, a mások által leírtak, ajánlók alapján egy sokkal barátságosabb, személyesebb, emberközelibb helyre számítottunk, ez inkább elegáns, turistás, tartózkodó volt. Ezért nem 5 pont.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (22)
Zengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - EgyébZengő Bár Budapest - Egyéb

Zengő Bár további értékelései

2021.03.11barátokkal
Kiváló
Csak megerősíthetjük az önmeghatározásuk tartalmát: „hangulatos és igényes bár a budapesti Palotanegyed szívében, ahol a kis tételszámú kiváló magyar borok, kézműves sörök, nívós rövidital kínálat és finom ételek találkoznak a kultúra megannyi formájával.” Az árak nem alacsonyak, de...
Népszerű szállások a környéken
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd? - Wellness csobbanás előfoglalással
Wellness csobbanás előfoglalással
2025.04.30-ig
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd?
138.600 Ft / 2 fő / 3 éj-től all inclusive ellátással
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Kedvezményes tavaszi pihenés
Kedvezményes tavaszi pihenés
2024.06.30-ig
Gotthard Hotel Szentgotthárd
89.760 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval