Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Zöldben háromszor

Zeya Restaurant BudapestZeya Restaurant Budapest a térképen

Kiváló 2019. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. október 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Zeya idén nyitott, elegáns, felső-középkategóriába pozicionált étterem a belvárosban, gyakorlatilag minden oldalról más éttermekkel körbevéve. Amikor elsétáltam a Sas utcában a szőrtelen szfinx macskákról készült nagy méretű, színes fotók azonnal megragadták a figyelmemet, bár én macskából a hagyományos szőrös-bundásra szavazok. Az étlapot átfutva azt is megállapítottam, hogy ez nem egy olcsó hely (főételek: 4200-11900 Ft között!), de azért felvettem a listámra.
Ezek után örömmel konstatáltam, hogy az októberi Étteremhéten a Zeya is szerepel, így nem volt kérdéses, hogy eljött az alkalom a meglátogatásra. A program keretében fix 5900 Ft-ért lehet 3 fogást enni egy szűkített étlapról válogatva - 3 leves/előétel, 4 főétel, 2 desszert közül (ez az ár már a szervizdíjat is tartalmazza, de italt nem).
Bár elég nagy teraszuk van, inkább a benti részt választottam. Elegáns, kissé talán fényűző, úrias berendezés. Közben megtudtam, hogy magukat fine dining - BBQ étteremként kategorizálták, bármit is jelentsen ez. A konyha nemzetközi-fúziós. Érdekes fűszer- és alapanyag kombinációk, többféle húsétel (többféle marha mellett báránygerinc, kacsamell, mangalica), izgalmas kreációk már a leírtakat olvasva is.
A személyzet fiatal pincérekből áll, akik kedvesek, udvariasak, nem sznoboskodtak.
Tetszett, hogy az étteremhéten jórészt a saját étlapjukról válogattak, nem "lebutított", leegyszerűsített fogásokkal jöttek ki.
Előétel: faszénen sült camembert, spenótlevél ágyon, juharsziruppal, füstölt kesudióval. Szép tányér, laza, könnyed, kissé édeskés előétel, jó indítás. Főétel: faszénen szép rózsaszínre sült kacsamell, omlós kacsamáj, üde zöld színű zöldségekkel. Igazán sikeres fogás!
A desszert: rikotta torta és kaporfagyi sem volt mindennapi, a súti határozottan kellemes, a fagyi egy kicsit meredek volt. Aki a nem édes, nem mindennapi, különlegesen fura desszerteket kedveli, azoknak ajánlom.
Érdekesség, hogy mindegyik ételben karakteresen megjelent a zöld szín, de persze ez csak a véletlen, no meg az én választásom műve.
A mosdó dizájnos, sötét tónusú. Tisztaság hibátlan.
Az elmúlt évek alapján az Étteremhét egyik legjobb helye volt számomra. Az ár/érték aránynál a kedvezményes menü-árat vettem figyelembe.
Újítás, hogy kínálnak ebédmenüt is 1950/2450/3150 Ft ért 2/3/4 fogás, de ott kicsit lájtosabb fogások szerepelnek, ennek ellenére a konyha mutatott teljesítménye alapján az is jó választásnak tűnik.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (26)
Zeya Restaurant Budapest - Étlap/itallapZeya Restaurant Budapest - BelsőZeya Restaurant Budapest - Étel/italZeya Restaurant Budapest - Étel/italZeya Restaurant Budapest - Étel/italZeya Restaurant Budapest - Étel/italZeya Restaurant Budapest - Étel/italZeya Restaurant Budapest - Étel/italZeya Restaurant Budapest - Étel/italZeya Restaurant Budapest - Étel/italZeya Restaurant Budapest - MosdóZeya Restaurant Budapest - MosdóZeya Restaurant Budapest - MosdóZeya Restaurant Budapest - MosdóZeya Restaurant Budapest - MosdóZeya Restaurant Budapest - BelsőZeya Restaurant Budapest - BelsőZeya Restaurant Budapest - Külső képZeya Restaurant Budapest - Étlap/itallapZeya Restaurant Budapest - Étlap/itallapZeya Restaurant Budapest - Étlap/itallapZeya Restaurant Budapest - Külső képZeya Restaurant Budapest - Külső képZeya Restaurant Budapest - Étlap/itallapZeya Restaurant Budapest - Étlap/itallapZeya Restaurant Budapest - Étlap/itallap
Népszerű szállások a környéken
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
50.915 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Oxigén Family Hotel Noszvaj - Oxigén Wellness Félpanzióval - teljes előrefizetéssel
Oxigén Wellness Félpanzióval - teljes előrefizetéssel
2025.01.01-ig
Oxigén Family Hotel Noszvaj
Kérd ajánlatunkat!
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval