Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Minden, ami a teáról tudni szeretnél

Zhao Zhou Tea BudapestZhao Zhou Tea Budapest a térképen

Kiváló 2019. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Különleges hangulatú, a legkifinomultabb igényeket is kiszolgálni képes kínai teázó a Lánchíd budai hídfőjénél. Érdemes a benti részben a nagy központi kiszolgálópultnál helyet foglalni, itt zajlik az élet, mint a sörözőben a bárpultnál.
A magyar tulajdonos hölgy szívét-lelkét beleteszi ebbe a kis tea-birodalomba. Szerintem nincs olyan kérdés, amire ne tudná a választ, és félszavak, bizonytalan célzások alapján is képes a megfelelő teát ajánlani. Szerveznek kifejezetten kóstolós teaszertartásokat, angolul és magyarul is, amikor órákon át teáznak és közben mesélnek, beszélgetnek.
Én csak véletlenül csöppentem be ide, és túl sok időm nem is volt, de azért bekapcsolódtam egy angol "eligazításba", így én is gyorsan magamba szippantottam néhány hasznos információt az éppen terítéken lévő teákról.
Egy kifejezetten nyári különlegességet kaptam, Iced Matchát (950 Ft/ 3 dl), ami valóban igazán frissítő és hűsítő volt, persze közben nem mulasztottam el néhány további finom teafüves dobozba is beleszippantani és néhány további teába belekortyolni (zöld, fehér, fekete, wolung, puer - ezek a tea-csoportok mind kaphatóak). Némelyik tényleg aranyárban van, a hozzáértők biztosan tudják, hogy miért.
Lehet elvitelre is vásárolni teafüvet, továbbá csinos porcelán csészéket és kancsókat is, szintén nem a hétköznapi árkategória. De nézelődni is érdemes csak úgy. A tea mellé házikekszet ropogtathatunk.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (21)
Zhao Zhou Tea Budapest - Külső képZhao Zhou Tea Budapest - BelsőZhao Zhou Tea Budapest - Étlap/itallapZhao Zhou Tea Budapest - Étlap/itallapZhao Zhou Tea Budapest - Étel/italZhao Zhou Tea Budapest - Étel/italZhao Zhou Tea Budapest - Étel/italZhao Zhou Tea Budapest - Étel/italZhao Zhou Tea Budapest - Étel/italZhao Zhou Tea Budapest - BelsőZhao Zhou Tea Budapest - Étel/italZhao Zhou Tea Budapest - Étel/italZhao Zhou Tea Budapest - Étel/italZhao Zhou Tea Budapest - Étel/italZhao Zhou Tea Budapest - BelsőZhao Zhou Tea Budapest - EgyébZhao Zhou Tea Budapest - MosdóZhao Zhou Tea Budapest - BelsőZhao Zhou Tea Budapest - Külső képZhao Zhou Tea Budapest - Külső képZhao Zhou Tea Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hotel Laroba Alsóörs - Szilveszter
Szilveszter
12.29-01.01.
Hotel Laroba Alsóörs
260.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
87.824 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd? - Caramell a legjobb áron
Caramell a legjobb áron
2024.12.23-ig
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd?
92.480 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval