Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mélységek és magasságok

Zing Burger - Nádor utca BudapestZing Burger - Nádor utca Budapest a térképen

Átlagos 2016. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. december 26.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Zing az egyik legtrendibb és legismertebb kézművesnek hívott hamburgerező hely, pontosabban most már lánc, sokan istenítik őket, ugyanakkor kicsit megosztó is, mert a vendégek egy része annyira nem volt tőlük elájulva. 2013-ban a food truck mozgalom elindítói között voltak a Zinges kamionnal, azóta rendszeres részvevői a nagy fesztiváloknak, közben 2014 végén telepedtek le fix helyen a Király utcában. A Nádor utcai egységük idén ősszel nyílt meg a CEU mellett. De ahogy látom, ismét nincs megállás a Zing háza táján, mert pár nappal ezelőtt egy újabb éttermet nyitottak a Gozsdu Udvar Király utcai bejáratával szemben (a Gastroland épületében, a csirkés helyén). A berendezés a hatalmas belmagasságú, boltíves térben nem egyedi, van ehhez hasonlóból jó pár itt az 5. kerületben, ez az indusztriális, félig befejezettnek tűnő dizájn, a festés mintha még nem lenne befejezve, foltos, omladozó hatású fal, látszanak a falban és a plafonon a csövek, lógnak ki a falból a fémkampók és a fő bútorzatot a Salgó polcok adják (ilyen van a mi spájzunkban is, de azt csak mi látjuk). A pulttal szembeni részen nagy, közös kb. 15 személyes asztal, a fal körül padok, és kisebb, 2-4 személyes ülőhelyek kerültek kialakításra. Nagy a forgalom, elég sokan vannak. Hétköznap 12-16 óra között kínálnak 2 vagy 3 fogásos ebédmenüt, 1490/1790 Ft-ért.
Nekem egy olyan helyet sikerült ajánlaniuk, ahol a magasított székről nem lehet felérni a bárasztalt, mivel a 2 magasságát nem sikerült összeszinkronizálniuk. Életem egyik legkényelmetlenebb ebédjét sikerült ezzel a Zing-stábnak összehoznia. Később, amikor lettek szabad helyek, sem ajánlották fel, hogy üljek át esetleg máshová.
A menüs lapon 1 leves, 1 előétel, 4 főétel, 2 desszert szerepel. Paradicsomos húsgombócot (csirkehúsból) választottam tört krumplival, majd a desszertek közül szilvás crumble-t csoki mousse-szal (javaslom a Zingnek - persze nemcsak nekik - a magyar ételnevek használatát, esetleg magyar fantázianevek kitalálását. Azt hallgattam, voltak a szomszédos asztaloknál, akik ki sem tudták olvasni ezeket az angol/francia neveket és eléggé zavarban érezték magukat, mivel nem ismerték a helyes kiejtést).
Az ételekre elég sokat kellett várni. Mindkettő szó szerint tűzforrón érkezett, így a kihűlésre még tovább kellett várakozni. Az ételek, mindkettő nagyon finom, ízletes, remek fűszerezésű, viszont komolytalanul kicsi adagok. A főétel mindössze 3 kis gombócka és 2 db apró újkrumpli. Még a 3 fogásból sem lehet itt jól lakni (a magam részéről első fogást azért nem kértem, mert sem a tormát, sem a kocsonyát nem szeretem). Lehet persze, hogy a normál étlap adagjai nagyobbak, ezt sajnos nem tudom. Főételek árai: 1700-2500 Ft között. A mostani nagy sláger wagyu marháról annyit érdemes megemlíteni (gondolkodtam ebben, de aztán elolvastam a leírást), hogy ez nem a valódi japán wagyu marha, valószínűleg az nem is ennyibe kerülne, hanem egy hazai birtokon (Zichy-biogazdaság) tenyésztik ezeket az állatokat. Természetesen nem szakéval masszírozzák őket, mint Japánban.
A kávé szintén említést érdemel, saját márkájukat, az El Sonador-t főzik, amely Kolumbiából származik, egy eszpresszó 450 Ft-ba kerül.
Az asztalokra - csak külön kérésre - uborkás, citromos vizet hoztak palackban, melyből díjmentesen lehetett inni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Szörnyű
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (16)
Zing Burger - Nádor utca Budapest - Külső képZing Burger - Nádor utca Budapest - Étlap/itallapZing Burger - Nádor utca Budapest - Étel/italZing Burger - Nádor utca Budapest - BelsőZing Burger - Nádor utca Budapest - EgyébZing Burger - Nádor utca Budapest - Étel/italZing Burger - Nádor utca Budapest - EgyébZing Burger - Nádor utca Budapest - BelsőZing Burger - Nádor utca Budapest - Étlap/itallapZing Burger - Nádor utca Budapest - Étlap/itallapZing Burger - Nádor utca Budapest - Étlap/itallapZing Burger - Nádor utca Budapest - Étel/italZing Burger - Nádor utca Budapest - Étel/italZing Burger - Nádor utca Budapest - BelsőZing Burger - Nádor utca Budapest - BelsőZing Burger - Nádor utca Budapest - Külső kép

Zing Burger - Nádor utca további értékelései

2018.03.19barátokkal
Kiváló
A Zing burger évek óta jegyezzük, több egységét is meglátogattuk eddig. Most miután megtudtuk, hogy Takács Lajos volt a tanácsadójuk, különös kedvet kaptunk ahhoz, hogy ismét próbát tegyünk velük. Társaságunk három féle burgert rendelt, Full extrásat, chiliset és BBq-sat, remek, ropogós édes...
2017.04.18a párjával
Átlagos
Pár nappal ezelőtt a párommal Pesten jártunk, és mivel ritkán, de szeretünk hamburgert enni, gondoltuk megkóstoljuk most a híres Zing burgert, amit olyan sokan dicsérnek. Az étterem maga nagyon hangulatos, tetszetős, kellemes hely, ahova szívesen betér az ember. A kiszolgálás nagyon kedves,...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz
47.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Thermal Hotel Balance Lenti - Senior hétköznapok fürdőbelépővel
Senior hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Balance Lenti
107.820 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Senior kedvezmény 60+
Senior kedvezmény 60+
2024.12.23-ig
Portobello Hotel Esztergom
83.700 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval