Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

hiányzik a vendégek tisztelete és szolgálata

Zöld Kapu Vendéglő BudapestZöld Kapu Vendéglő Budapest a térképen

Szörnyű 2016. áprilisban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2016. május 24.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Kb. 15 éve voltam a Zöld Kapuban utoljára, akkor nagyot hibáztak, gondoltam adok egy új esélyt.
Egy pénteki napon 21:25-kor érkeztünk ketten a 22-ig nyitva tartó étterembe.
Úgy néztek ránk az alkalmazottak, mint a véres rongyra.
Mikor leültünk a pincér első dolga volt közölni, hogy 5 perc múlva zár a konyha. A viselkedéséből, stílusából látszott, hogy nincs meg a kellő valós tisztelet a vendégek iránt, mert a tisztelet csak a felszínes dolgokig terjed ki.
Nyilván nem egyszerű ez a helyzet, amikor már kevés idő maradt a zárásig, de az ilyen nehezebb helyzetekben jól látszik, hogy valójában mit is gondolnak a vendéglátásról.
A helyzetet nem tudták megfelelően kezelni, ellenségnek éreztük magunkat, aki betolakodik egy olyan helyre, ahol nem szívesen látják. Ilyen helyzetben szerintem: ha lehet kedvesen ki kell szolgálni a vendéget, megemlíteni, hogy kevés idő van már a napból, de kifejezni, hogy örülünk a látogatásának.
Ha tényleg túl késő van, akkor valamivel kompenzálni (pl. egy 300 Ft-os italkuponnal, 10%-os kedvezmény kuponnal stb.) és elmondani, hogy milyen szívesen látjuk egy másik időpontban, esetleg ajánlani egy másik éttermet [moderálva - a szerk.], hogy ne maradjon éhes a vendég. Hát a Zöld Kapuban sajnos egyik kedves gesztus sem történt. Az is elég lett volna, ha emberileg próbálják kezelni a szituációt.
Természetesen így nem volt kedvünk rendelni, láthatóan siettek zárni az alkalmazottak, így rendelés nélkül távoztunk amit egy cseppet sem sajnált a személyzet.
Kb. 15 évvel ezelőtt is a kiszolgálással (ami a tulajdonos, személyzet szemléletéből adódik) volt a probléma. Egy testi hibás ismerősöm kárára viccelődött a pincér és a szakács. Ez már eleve felháborító, de mindezt úgy végezték, hogy az ismerősöm is hallotta a teraszon, mivel nyitva volt a konyha ablaka.
Valahogyan nem volt kedve tovább enni. A pincért kérdőre vontuk, de azt mondta, nem rólunk viccelődtek... Az ételt otthagytuk és 15 évig a környékére sem mentünk az étteremnek. Most 2016-ban újra megpróbáltuk, mert azt hallottuk már mások vannak ott. Sajnos a régiek szelleme ott maradt...
Újabb 15 évig nem megyünk.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiszolgálás:Szörnyű

Zöld Kapu Vendéglő további értékelései

2023.01.15gyerekekkel
Kiváló
Évtizedek óta sikeresen működő, közkedvelt vendéglő Óbudán, amelynek fő specialitása a csülök. Évekkel ezelőtt jártunk már itt, most családi ebédre jöttünk össze. Előzetesen foglaltunk asztalt, valamint azt is javasolt előre jelezni a foglaláskor, ha csülköt szeretnénk enni. Nyáron a zöld kapu...
2022.11.04a párjával
Kiváló
Úgy döntöttünk, hogy Óbudán keressünk egy kisvendéglőt. A választás a Zöld Kapura esett. Hangulatos, "kockás abroszos" ki étterem, a panelházak mellett. Az ősz egy kellemes napját fogtuk ki, ezért a kerthelységben ültünk le, ami szinte tele volt vendéggel. A vidám, "jó fej" személyzet hibátlanul...
2022.10.30gyerekekkel
Kiváló
Minden látogatásunk alkalmával ebédelni mentünk. A fogadtatás rendelés felvétel és felszolgálást tanítani kellene. A rendelt ételek minősége, ízvilága, mennyisége minden igényt kielégít! Az étel adagok olyan mennyiséget tartalmaznak amit eddig soha nem sikerült elfogyasztani, mindig hoztunk haza...
Népszerű szállások a környéken
Duna Relax Hotel Ráckeve - Nyaralás Duna Relax módra
Nyaralás Duna Relax módra
06.21-08.31.
Duna Relax Hotel Ráckeve
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Kiss Tata - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2025.01.01-ig
Hotel Kiss Tata
50.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Laroba Alsóörs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.03.03-ig
Hotel Laroba Alsóörs
44.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval