2025. szeptemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2026. február 1.Ajánlom a helyet másoknak is!
Újabb jelei a megújulásnak. A "keressünk érdekes új helyeket" program keretében pásztáztam Ferencváros megújuló, épülő-szépülő városrészének vendéglátóhelyeit. Lássuk, miket találunk pékség, kávézó, pizzéria, étterem, cukrászda témában. Érdekes módon több kisebb helyet is találtam egymás közelségében a Lurdy-ház vonzáskörzetében. A Zsömle egy kézműves pékség és kávézó egy új építésű lakóház előtti kis parkos sétányon. A bejárat előtt van egy kis terasz, itt lehet helyben leülni kávézni, a beltér ugyanis aprócska, inkább büfé jellegű. A napi kovászos kenyerek kínálata az üvegfalon olvasható. A kis méretű pultban zsúfoltan, egymásra pakolva sorakoztak az édes és sós péksütemények. Kínálnak helybe készült szendvicseket, friss összetevőkkel 1250 Ft-ért. Voltak átlagos, fősodratű jellegű pékáruk is, de szerintem a legjobb választás lett az enyém, egy erdei gyümölcsös, vanília pudingos csavart 750 Ft-ért. Friss, puha, gazdagon töltött, nem gejl ízvilág fogadott, mennyiségre kiadós. Mellé a Dér Juice gyümölcslevek közül vettem egy üveggel narancslevet (750 Ft + 50 Ft üvegbetét). Kedves kiszolgálás, tisztaság. A 4,5 pontos össz-véleményt ezúttal felfelé kerekítettem. Reggel 8 óra előtt már nyitva voltak, vasárnap zárva tartanak.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()