Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szent Gellért emlékezete

Gellért-hegy BudapestGellért-hegy Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. márciusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. május 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Budapesti lakosként is szívesen jövök el ide. A covid előtt jellemzően élhetetlen volt, már a felvezető út mellett sorakoztak a turistákat szállító buszok, az út mellett bóvli árusok, túlárazott kommersz cikkekkel, fent a szobornál szelfizők, gyakorlatilag nem lehetett úgy fotózni, hogy valaki ne álljon be eléd, kerülgetni kellett a figyelmetlen turistákat (nem nevezném meg, de van 1-2 népcsoport, akik különösen bután, szerencsétlenkedve viselkednek tömegben, gyakorlatilag kikerülni sem lehet őket).
Legfontosabb tudnivaló a hegyről, hogy 235 méter, így a magasabb domborulatokhoz szokott országokban ezt nem is neveznék hegynek. A budai oldalon az I. és a XI. kerülethez tartozik a területe. Tetején a Citadella a nagyon népszerű kirándulóhely és látványosság. A Citadella mögött egy kellemes parkos rész található.
A másik figyelemre méltó látványosság a Szent Gellért szobor és emlékmű az Erzsébet híd felett.
Többféle útvonalon lehet ide a hegyre feljutni. Ha a Gellért Fürdőtől indulunk, akkor a népszerű csúszdás játszótérhez érkezünk. Gyalogosan a Citadellától le lehet ereszkedni a Dunapartig egy sétányon, ahol pár évvel ezelőtt több támadás is történt. Remélhetőleg azóta biztonságosabb lett.
A Gellért-hegynek több kisebb barlangja van, melyek közül a leghíresebb az a Szabadság hídfő felett, amelyben a Sziklatemplom található. Autóval szerintem nem érdemes felmenni, jár ide busz, de gyalogosan sem túlságosan megterhelő túra.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (22)
Gellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - EgyébGellért-hegy Budapest - Egyéb

Gellért-hegy további értékelései

2022.05.16egyedül
Érdekes
Nahát, itt találtam az ittjartam.hun a Gellérthegyet, és még nem látta, látogatta meg senki. Na, akkor majd én. Azt hiszem, 5 éves lehettem, amikor először voltam életemben Budapesten, és a nevezetes látogatás éppen a Gellért szállodában volt, a felső szinten álltam az erkélyen, mivel édesapám...
Népszerű szállások a környéken
Ensana Thermal Hévíz - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
88.290 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
91.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.04.05-ig
Hunguest Hotel Gyula
46.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval