Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kilátó a Hármashatár-hegyen

Guckler Károly-kilátó BudapestGuckler Károly-kilátó Budapest a térképen

Érdekes 2021. májusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. február 6.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A budai hegyekben a Hármashatár-hegyen 495 méter magasan található ez a kilátó, amelyet rövid - vagy hosszabb - gyalogos sétával lehet megközelíteni. A kilátó ingyenesen látogatható, a Pilisi Parkerdő Zrt. emelte 2016-ban.
A nyolcszög alapú, geometriai formákból felépülő, fenyőgerendákból ácsolt, focilabdára emlékeztető építmény kilátószintje mindössze 4 méterrel van a talaj fölött, így a kilátóba felmenve pontosan 499 méter magasból tekinthetünk körbe a 360 fokos körpanorámára.
A kilátóhoz 40 köbméter rétegragasztott fenyőgerendát és a csomópontok rögzítéséhez csaknem 4,5 tonna acélszereléket használtak fel.
A II. világháború idején a hegy fontos stratégiai pont volt, ezért légvédelmi ütegállást telepítettek ide, a mostani kilátó helyére.
A kilátó névadója, Guckler Károly (1858-1923) erdész-erdőmester volt, aki fontos szerepet vállalt a Budai-hegység, ezen belül kiemelten a Hármashatár-hegy fásításában, mivel ekkorra a jelentős fővárosi tüzifa igény miatt a környékbeli hegyoldalakban szinte teljesen kivágták az erdőségeket. Először fenyveseket ültetett, majd utána az őshonos fákat is visszatelepítették.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (10)
Guckler Károly-kilátó Budapest - EgyébGuckler Károly-kilátó Budapest - EgyébGuckler Károly-kilátó Budapest - EgyébGuckler Károly-kilátó Budapest - EgyébGuckler Károly-kilátó Budapest - EgyébGuckler Károly-kilátó Budapest - EgyébGuckler Károly-kilátó Budapest - EgyébGuckler Károly-kilátó Budapest - EgyébGuckler Károly-kilátó Budapest - EgyébGuckler Károly-kilátó Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
87.824 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Thermal Panzió Igal - Igali lazítás fürdőbelépővel
Igali lazítás fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Thermal Panzió Igal
224.910 Ft / 2 fő / 7 éj-től félpanzióval
Club Tihany Hotel - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.11.03-ig
Club Tihany Hotel
Kérd ajánlatunkat!