Igazak Fala Budapest

Igazak Fala BudapestIgazak Fala Budapest
Igazak Fala BudapestIgazak Fala Budapest
7 fotó

Igazak Fala Budapest bemutatkozása

Az Igazak fala emlékmű az Apor Vilmos téren található modern mészkő alkotás, amely azoknak a hős magyar állampolgároknak állít emléket, akik a II. világháború alatt az üldözött zsidó embereket mentették.  Alkotók: Kampfl József szobrászművész és Pomsár András építész.

1 vendég értékelése alapján

100%
Érdekes
Kihagyható
Időpazarlás

1 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Hotel Írottkő Kőszeg - Találkozzunk Kőszegen!
Hotel Írottkő Kőszeg
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
Thermál Park Hotel Egerszalók - Senior ár félpanzióval
Thermál Park Hotel Egerszalók

Igazak Fala Budapest vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 1083 városban járt márFelfedező - 3431 helyen első értékelőNépszerű író - 318 hasznos szavazat12 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 70786 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2026. augusztus 31.egyedül járt itt
Az Apor Vilmos téren sétálgatva találtam ezt a falat, nem emlékszem rá, hogy tudtam volna róla, hogy itt van, aztán így jobban megnéztem. Ugyebár az Igazak azok a nem zsidó állampolgárok, akik zsidókat mentettek a második világháború alatt. A jeruzsálemi Yad Vasem intézet ítéli oda olyanoknak a Világ igaza kitüntetést, akikről bebizonyosodik, hogy embermentők voltak.
Igazak Fala Budapest - Külső képIgazak Fala Budapest - EgyébIgazak Fala Budapest - Külső képIgazak Fala Budapest - Külső képIgazak Fala Budapest - Külső képIgazak Fala Budapest - Külső képIgazak Fala Budapest - Külső kép
Még több kép (4 db) >>