Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szent Margit emlékezete

Margitszigeti Ferences kolostor romjai BudapestMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. szeptemberben járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ha rangsorolni kellene, mit kedvelek legjobban a Margitszigeten, a kolostorromok lennének talán az első helyen. Számtalan alkalommal jártam már itt. Legutóbb egy metálos találkozót tartottak itt feketébe öltözött fiatalok. De máskor is tapasztaltam már, hogy a turisták mellett előszeretettel tartanak itt a fiatalok tematikus találkozókat (Cosplay-esek, Gótok, hagyományőrzők, csak példaképpen), nem mondom, valóban remek helyszín a fotózásokhoz.
A romok alapján inkább a korábbi kolostor méreteiről lehet benyomásunk, de sajnos túl sok nem maradt ránk az alaprajzon és a falmaradványokon kívül.
A domonkos rendi apácakolostort IV. Béla alapította Szűz Mária tiszteletére 1246-1255 között, hálából a tatárjárás túléléséért, s lányát, Margitot is az egyháznak ajánlotta. Veszprémből jött át ide Margit és apácatársai az akkori Nyulak-szigetére. A kolostor a középkor egyik legjelentősebb egyházi központja lett.
A török hódoltság idején lett először lakatlan, majd romterület. A romkert fő elemei a templom, Szent Margit sírja és az apácakolostor, de vendégház és betegház is kapcsolódott hozzá. Margit vörös márvány síremléke a templom egykori szentélyében állt.
A kolostornak és a hozzá kapcsolódó épületeknek jelentős része a mai napig feltáratlan.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (27)
Margitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - EgyébMargitszigeti Ferences kolostor romjai Budapest - Egyéb

Margitszigeti Ferences kolostor romjai további értékelései

2022.05.31egyedül
Érdekes
Tovább tallózva azokon a címeken, amik fent voltak már, tőlem függetlenül az ittjartam.hu látnivalói között, ez a hely következett a Szigeten. A romokat régen is mindig láttuk, de azóta jelentősen megszépültek, gyarapodtak, terebélyesedtek, szóval, az a valaha elhanyagolt romos rész most komoly...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.06.21-ig
Hotel Kapitány Sümeg
114.880 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Calimbra Miskolctapolca - Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
2025.01.08-ig
Hotel Calimbra Miskolctapolca
88.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval