Érdekes 2026. szeptemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2026. szeptember 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A "régi" Városligetben is volt egy kis botanikus kert, amelyet Fenyveskörnek hívtak, s talán az 1960-as években alakították ki, de utána nem igazán foglalkoztak vele, nem nagyon gondozták. A Liget Projekt keretében a sok egyéb átalakítás, új épületek és új funkciók létrehozása mellett a botanikus kert sem veszett a feledés homályába, azt is teljesen megújították. Bár már 5 éve látható itt ez a csinos kis oázis, amelynek egyik része nekem a japánkerteket juttatta eszembe, korábban valahogy kimaradt a számos városligeti sétánk útvonalából. Legutóbb viszont a Piknik Kertben ittunk meg egy italt, s mellette bukkantunk rá a kis botanikus kertre. Ezt a parkrészt Mőcsényi Mihályról nevezték el, aki Kossuth- és Széchenyi-díjas kertészmérnök volt, a magyar tájépítészeti oktatás megalapozója, akinek komoly szerepe volt a Városliget korábbi fejlesztéseiben is. A kertben több mint 300 növényfaj található, csobogós patak, madáretetők, Kneipp ösvény, sziklakert. Nagyon jó hangulatú parkrész, érdemes erre elsétálni, megnyugtató, stresszoldó környezet.