Off Kultur Rendezvényközpont (Régi Gyapjúszövőgyár) Budapest
1 értékelés
281. helyezett városi Egyéb látványosság közül
Kategória Egyéb látványosság
Off Kultur Rendezvényközpont (Régi Gyapjúszövőgyár) Budapest bemutatkozása
A régi Gyapjúszövőgyár épülete lett átalakítva rendezvényhelyszínné, melyben három terem biztosítja az egyedi atmoszférát céges partihoz, esküvőhöz, konferenciához, kiállításhoz, koncerthez, színházi előadáshoz, esetleg privát alkalomhoz modern hang-, fény- és vizuál-technikával, bútorokkal és catering szolgáltatással.
Újabb keletű rendezvény- és party helyszín a IV. kerület (Újpest) és a XIII. kerület (Angyalföld) határában. Két teljesen különböző eseményen jártam már itt, ahol az egykori szocialista Gyapjúszövőgyár új tartalmat és arculatot kapott. A kapun kívül, az utcán tudtunk parkolni, hétvégén voltunk, ingyenesen, azt nem tudom, hogy hétköznap ez fizetős övezet-e már.
A telepen belül 3 különálló épület van, a legnagyobbikban a Black Food, azaz Fekete Ételek gasztro-fesztiválon jártunk, ahol mindenféle fekete vagy sötét színű ételt-italt lehetett megkóstolni, pl. fekete hamburgert, fagylaltot, macaront, kenyeret, ázsiai tésztát. A következő alkalommal egy zenei rendezvényen vettünk részt, ezúttal a bejárattól beljebb eső kisebb épületben. Dohányozni a bejárat előtti nyitott terasz részen lehetett, majd egyből a bejárat után találtuk a mosdókat, amelyek modernek és megfelelő tisztaságúak. A benti rész L alakú, itt kapott helyet egyrészt a színpad a fellépő együttesek számára, másrészt a bárpult. Árak tekintetében a dobozos Staropramen sör 1000 Ft, a vodka + szóda 2400 Ft volt. Kártyás fizetés lehetséges, SZÉP kártyával viszont nem. Több ülőhely is volt azok számára, akik elfáradtak a táncolásban. Tömegközlekedéssel a 14-es villamos megállója van a legközelebb, a metró Újpest-Központ végállomása kb. 10 perc gyalogosan.