Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Cseresznyevirágzás

Tóth Árpád sétány BudapestTóth Árpád sétány Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2023. áprilisban, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2023. április 30.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Tóth Árpád sétány a Budai Várban található, a délnyugati oldalon, közvetlenül a várfal mellett, kizárólag gyalogos és kerékpáros forgalom számára. Leginkább arról vált nevezetessé, hogy a Japánban oly népszerű cseresznyevirágzás itt is átélhető, megcsodálható minden tavasszal több ezer kilométerrel nyugatra onnan, itt a mi szép fővárosunkban. A névadó Tóth Árpád élete utolsó 10 évében a Várnegyedben élt, de nem itt, hanem a Táncsics Mihály u. 13. sz. alatt.
A sétányt végig mindkét oldalon kettős fasor kíséri, az épületek mentén vadgesztenye fák és juharfák sorakoznak. A japán díszcseresznye fasor sokkal újabb ültetés, 2006-ban és 2009-ben ültették a déli oldalon, és micsoda fantasztikus ötlet volt ez a tervezőktől! Korábban is igen népszerű volt a sétány, ősszel a gesztenyefék miatt volt érdemes ide kijönni, de a tavaszi rózsaszín virág-ruházat még több látogatót vonz.
Gondoltam, hogy nagy lesz a tömeg, így reggel jöttem ki, amikor a fényviszonyok nem voltak a legkedvezőbbek, viszont még csak pár látogató volt, kutyasétáltatók, míg a turistacsoportok még a szállodákban reggeliztek. Később, délfelé amikor visszanéztem, már tele volt a sétány szelfiző, fotózkodó vagy csak simán gyönyörködő emberekkel.
Ilyen volt ez az áprilisi vasárnap.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (4)
Tóth Árpád sétány Budapest - EgyébTóth Árpád sétány Budapest - EgyébTóth Árpád sétány Budapest - EgyébTóth Árpád sétány Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
67.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Írottkő K?szeg - Senior pihenés az Alpok lábánál
Senior pihenés az Alpok lábánál
2024.12.24-ig
Hotel Írottkő K?szeg
69.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd? - Wellness csobbanás előfoglalással
Wellness csobbanás előfoglalással
2025.05.01-ig
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd?
138.600 Ft / 2 fő / 3 éj-től all inclusive ellátással