Kihagyhatatlan 2025. júniusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2025. szeptember 11.
Mi csak úgy hívjuk, hogy "A" Libegő, mert Budapesten, azon belül is Budán ez az egyetlen libegő. Szerintem minden korosztály számára klassz program, én is jó párszor libegtem már rajta. A völgyállomás a névadó Zugliget, míg a felső állomás a János-hegyen a Hármaskút-tető. Elvileg egész évben üzemel (kivéve hétfő), a gyakorlatban azonban, főleg szezonon kívül sokszor nem működik, vagy a kedvezőtlen időjárási viszonyok, vagy technikai okok miatt. Bár a BKV üzemelteti, de ide nem érvényes a bérlet, aktuálisan az oda-vissza jegy 3500 Ft. Amikor legutóbb jártunk arra, csak automatából lehetett jegyet venni, "élő emberes" pénztár nem működött. Érdekesség, hogy már nincs egyirányú jegy, csak oda-vissza, szerintem régebben még volt egyirányú verzió is. Az alsó és a felső állomásnál is van büfé. Jópofa, hogy egyes szakaszokon a lakóházak kertje fölött halad át az útvonala. Bár az út csak kb. 1 km hosszú, de szerintem többnek tűnik, mert elég lassú, kb. 12 perc a menetidő. Közben valóban gyönyörű tájban, szép természeti környezetben gyönyörködhetünk.
Nagyon szép hely, érdemes menni a libegővel egy oda-vissza utat. Rálátni az egész városra. Tavasszal, ősszel szép színes a táj. Nyáron dús zöld növényzet van mindenfelé, télen pedig a havas táj csoda szép!!