Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

El Kazovszkij kiállítás

B32 Galéria & Kultúrtér BudapestB32 Galéria & Kultúrtér Budapest a térképen

Érdekes 2018. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. január 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A B32 Galéria nevét a helyszín adta. 11. kerület, Bartók Béla út 32., a Gárdonyi térnél, a Hadik Kávéház, Szatyorbár, Magnet Bank által közrefogott kis téren.
A Galéria 2014-ben nyitotta meg kapuit, az Újbudai Önkormányzat támogatásával. Összművészeti kultúrtér, modern, kortárs művészetekre fókuszálva. A színházteremben prózai előadások és koncertek, avantgárd, jazz, könnyűzene, rock and roll, elég széles a zenei paletta, bár a magam ízlésének megfelelőt nem igazán láttam a repertoárban.
Ami azonban felkeltette az érdeklődésemet, a plakátot az Atrium Mozi falán láttam meg, az El Kazovszkij időszakos emlékkiállítása. December 11-től január 11-ig tekinthető meg. A megnyitóra nem tudtam elmenni, de decemberben szerét ejtettem a kiállítás megtekintésének. Az orosz származású, nevelőapja révén 1964-ben Magyarországra költöző, majd itt tanuló és élő, alkotó művésznő 10 évvel ezelőtt, 2018-ban hunyt el. Avantgárd, expresszionista stílusban alkotó festő, grafikus, díszlet- és jelmeztervező, de költészettel is foglalkozott, verseket írt. Engem az LMBTQ személyisége abszolút hidegen hagy, s e tekintetben különösen tetszik ars poeticája és világnézete, miszerint "a művészeti alkotásoknak semmi köze a művész életéhez a közönség olvasatában".
A kiállítás különleges témája az ajándék, a Karácsony, hogy mindez a művész életében, alkotásaiban mit jelentett, hogyan nyilvánult meg.
A kiállítás elég kicsi, és hasznos lett volna több információ, kiállításvezető, magyarázat. Ingyenesen látogatható.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (7)
B32 Galéria & Kultúrtér Budapest - B32 Galéria & Kultúrtér Budapest - B32 Galéria & Kultúrtér Budapest - B32 Galéria & Kultúrtér Budapest - B32 Galéria & Kultúrtér Budapest - B32 Galéria & Kultúrtér Budapest - B32 Galéria & Kultúrtér Budapest -
Népszerű szállások a környéken
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
87.824 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Nyári sláger
Nyári sláger
06.28-08.30.
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
91.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Avar Hotel Mátrafüred - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.01-ig
Avar Hotel Mátrafüred
65.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval