Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megújult az Operaház

Magyar Állami Operaház BudapestMagyar Állami Operaház Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. márciusban, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2022. március 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Csaknem öt éven keresztül tartott az Operaház felújítása, de végre elkészült idén márciusra. Ismét a régi pompájában várja a nagyvilágból az operák kedvelőit, de az építészet iránt érdeklődőket is. Ybl Miklós remekműve az Andrássy út egyik ékessége. Ybl tiszteletére egy emléktáblát helyeztek el a főbejárat mellett balra, közvetlenül a másik nagyság, Liszt Ferenc szoba mellett.
Véletlenül jártam csak erre a napokban, de szerencsés véletlennek köszönhetően éppen gyülekeztek a magyar és angol nyelvű idegenvezetésre a csoportok - előzetes regisztráció szükséges! - , viszont egy pár perces körbenézésre és néhány fotó kattintásra nekem is lehetőségem nyílt.
Az ezredforduló éveiben rendszeresen vettünk Wagner bérletet és a 3. emeleti erkély akciós helyein élveztük a több órás előadásokat esténként. Később volt alkalmunk két díszpáholyból is élvezni 1-1 előadást. Az Operaház épülete kívül-belül lenyűgöző, nem meglepő, hogy a nálunk járó külföldiek többsége sem hagyja ki.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (25)
Magyar Állami Operaház Budapest - EgyébMagyar Állami Operaház Budapest - EgyébMagyar Állami Operaház Budapest - EgyébMagyar Állami Operaház Budapest - EgyébMagyar Állami Operaház Budapest - EgyébMagyar Állami Operaház Budapest - EgyébMagyar Állami Operaház Budapest - EgyébMagyar Állami Operaház Budapest - EgyébMagyar Állami Operaház Budapest - EgyébMagyar Állami Operaház Budapest - EgyébMagyar Állami Operaház Budapest - EgyébMagyar Állami Operaház Budapest - EgyébMagyar Állami Operaház Budapest - EgyébMagyar Állami Operaház Budapest - EgyébMagyar Állami Operaház Budapest - EgyébMagyar Állami Operaház Budapest - EgyébMagyar Állami Operaház Budapest - Magyar Állami Operaház Budapest - Magyar Állami Operaház Budapest - Magyar Állami Operaház Budapest - Magyar Állami Operaház Budapest - Magyar Állami Operaház Budapest - Magyar Állami Operaház Budapest - Magyar Állami Operaház Budapest - Magyar Állami Operaház Budapest -

Magyar Állami Operaház további értékelései

2023.10.04egyedül
Kihagyhatatlan
Nemzeti büszkeségünk, Ybl Miklós remekműve mindig elvarázsol. Hatvanöt éve nem tudok betelni a látványával. Életre szóló élmények fűződnek hozzá.
2022.05.05csoporttal
Kihagyhatatlan
Csoportos idegenvezetéssel ismerhettem meg a felújított Operaházat, amely gyönyörű lett. A legapróbb részletekig mindent helyrehoztak csak ámultunk és bámultunk. Az új széksorral kevesebb néző lesz, de kényelmesen elfér a lábuk. Eredetileg minden széktámlban lett volna egy kismonitor, ahol a...
Népszerű szállások a környéken
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.21-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
35.280 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Irány a Balaton
Irány a Balaton
06.14-28.
Prémium Hotel Panoráma Siófok
109.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Nyári sláger
Nyári sláger
06.28-08.30.
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
91.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval