Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Új helyen a Néprajzi

Néprajzi Múzeum BudapestNéprajzi Múzeum Budapest a térképen

Érdekes 2022. júniusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. július 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A "régi" Néprajzi Múzeum a belvárosban, a Parlamenttel szemben működött, jó párszor megfordultam ott az évek során. Nemcsak az állandó kiállításon, de voltak izgalmas időszakos kiállításaik, illetve még hivatalos céges rendezvényen, állófogadáson is jártam ott. A több éves bezárást követően érdeklődéssel vártam az új épületet az új helyszínen.
Elsőre fura, modern, még szokni kell. Először én is kívülről jártam be. Jó sokat kell gyalogolni a tetejéig, a felfelé vezető acélszerkezetes lépcső azért elég creepy, tériszonyosoknak nem igazán javaslom a lábunk alá nézést sem, mert akkor láthatja az ember, olyan a lépcsőszerkezet, hogy nincs alattunk beton, fix/zárt épületszintek, csak ez a fém tartószerkezet, gyakorlatilag le lehet látni az épület aljáig, nagyon mélyre. Ezen túllépve felérve a tetejére csodás panoráma nyílik minden irányba. Ha felcaplatunk a másik épületszárny tetejére is, kb. ugyanez a látvány fogad, csak egy kicsit másik irányba, másik szögből.
Kívülről az épület engem leginkább egy hatalmas gördeszkás félcsőre emlékeztet.
A múzeum bejárata alul nyílik középtájékon. A tér hatalmas, rengeteget kell gyalogolni.
A gyűjtemény a korábbiakhoz képest másfajta megközelítésben került kiállításra. A teljesség igénye nélkül a fő témák: kerámiák, régi mesterségek, foglalkozások, textilek/ruházat, hangszerek, egyházi kegytárgyak, távoli tájak (Ázsia, Afrika, Amerika, Óceánia).
Látszik a törekvés, hogy próbálják a látogatói igényekhez igazítani a nyitva tartást, hiszen csütörtökönként este 10-ig, hétvégén este 9-ig látogatható. (hétfőn zárva). 1700 Ft a felnőtt belépő, és jár 2 óra ingyenes parkolás a múzeum mélygarázsában.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (22)
Néprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - EgyébNéprajzi Múzeum Budapest - Egyéb

Néprajzi Múzeum további értékelései

2023.02.04a párjával
Átlagos
Az El Greco kiállítás megtekintésére utaztunk Budapestre, de megrémültünk a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén bejutásra várók hosszú, tömött sorától. Ellenkező irányba indultunk hát, és elmentünk az új Néprajzi Múzeummal ismerkedni. Bemenni azonban erős megfontolás után mertünk csak, mivelhogy...
2022.10.27családjával
Kihagyhatatlan
Csodálatos épület, fantáziadú kiállítások, és még a menza is finom! Családdal kifejezetten a múzeumpedagógusok által szervezett programokra lehet menni. Ezeket a MÉTA-térben szervezik. A gyerekekt remekül lekötik, és közben a szülőkkel is foglalkoznak.
2022.06.15a párjával
Érdekes
"csak" a tetejére másztam fel. Elsőre a Kínai nagy fal jutott eszembe, hosszú folyosó a semmibe. Másodjára visszanézve egy film utópisztikus jelenete jutott eszembe, amikor a termőföldet kör alakban művelik meg, azaz fejjel lefelé is lehet sétálni benne. (Helytakarékosság) Nyilván az építészek...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Azúr Siófok - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2026.01.08-ig
Hotel Azúr Siófok
Kérd ajánlatunkat!
Aurora Hotel Miskolctapolca - Aurora napok
Aurora napok
2024.12.21-ig
Aurora Hotel Miskolctapolca
73.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Ébredj, Balaton!
Ébredj, Balaton!
2024.05.17-ig
Prémium Hotel Panoráma Siófok
85.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval