Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mit lehet elmondani az adózásról?

PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum BudapestPAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum Budapest a térképen

Átlagos 2019. áprilisban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2019. május 2.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Magyar Adózástörténeti Múzeum a NAV Dob utcai épületének 2. emeletén található, mint megtudtuk, eredetileg Postaügyi Minisztériumnak épült, és a kiállításnak helyet adó 3 terem éppen a miniszter rezidenciája volt.
A múzeum a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete részeként működik.
Bevallom, a magam részéről sosem hallottam még ezen múzeum létezéséről, nem láttam ezzel kapcsolatosan feliratot sem a bejáratnál, amúgy meg az épületbe egyébként is csak meghívással, előzetes engedélykéréssel és személyi azonosítást követően lehet bemenni. Én egyesületi ülésen jártam a NAV-ban, és a szervezők ötlete volt, hogy a gyűlés után szakképzett tárlatvezetéssel meg lehet tekinteni a gyűjteményt.
A muzeológus hölgy sok érdekes történetet mesélt az adózás kialakulásáról és történetéről nemzetközi szinten és Magyarországon belül is, őszintén szólva az általa elmondottak sokkal érdekesebbek voltak, mint maga a kiállítás. Igaz, ami igaz, ebben a meglehetősen száraz és egyáltalán nem trendi témakörben nem egyszerű feladat érdekes gyűjteményt összeállítani.
Összességében azt mondanám, hogy ez a kiállítás kizárólag azoknak lehet érdekfeszítő, akik különösen érdeklődnek az adózás, közigazgatás, gazdaságtörténet és hasonló témakörök iránt, pl. szakmabeliek, vagy ilyen tanulmányokat folytató diákok (közép- és felsőfokú oktatásban).
Szintén a PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum része a VI. kerületi Schiffer-villában a pénzügyőrség történeti kiállítás. (jelenleg szintén csak előzetes bejelentkezéssel látogatható).
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (12)
PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum Budapest - PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum Budapest - PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum Budapest - PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum Budapest - PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum Budapest - PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum Budapest - PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum Budapest - PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum Budapest - PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum Budapest - PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum Budapest - PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum Budapest - PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum Budapest -

PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum további értékelései

2023.09.26egyedül
Kihagyhatatlan
Ez a villa valami elképesztően szép! A késő szecessziós Schiffer-villába ellátogatni még akkor is élmény, ha nincs itt semmiféle múzeum. És hogy miért nem ismertem? Itt sétáltattam százszor a kutyát, itt csavarogtunk a haverokkal, lányokkal sok-sok éven keresztül, A Lendvay utca, Munkácsy utca,...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Xavin Harkány - Pihentető wellness napok
Pihentető wellness napok
2024.06.10-ig
Hotel Xavin Harkány
89.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
95.642 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
91.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval