2019. szeptemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2019. szeptember 17.Ajánlom a helyet másoknak is!
Az előttem – jó két évvel ezelőtt - értékelő remekül bemutatta a múzeumot, nincs értelme ismétlésekbe bocsátkoznom.
A felnőtt belépő azóta 1000 Ft lett, a nyugdíjas 500 Ft. A fotójegy változatlanul 600 Ft. „Sajnos” csak kifelé jövet vettem észre a táblát, a pénztárnál pedig nem hívták fel rá a figyelmet. Lelkiismeret-furdalásomat enyhíti, hogy a kiállítótermek többségében igen rosszak a fényviszonyok a fényképezéshez, nem illene pénzt kérni érte. A vitrinek némelyikében is nehezen tudtuk kisilabizálni az apró betűs, lehetetlen helyeken, oldalt, vagy magasan elhelyezett feliratokat.
Változatlan a személyzet érdektelensége is, így nem buktam le a potya fotózással, az alkalmazottak ügyet sem vetettek ránk, teremőrrel sem találkoztunk.
Az az érzésem támadt, hogy valaha valaki kötelességének érezte ennek a múzeumnak a létrehozását, de manapság nem szívügye senkinek.
A preparátumok, modellek, csontvázak számomra nem hatottak borzongatóan, sokkal rémesebbnek találtam a korabeli kínzóeszközöket, akarom mondani orvosi műszereket és eszközöket.
A földszinten most az „Amiről a holtak mesélnek” című, érdekes kiállítás látható. Betegségek árulkodó nyomai a csontvázakon, vagy épp a divat hatása az emberi testre.
Tetszett a vécéajtó is, el ne felejtsem megemlíteni. :)
A belső kertet nagyon hangulatosnak képzelem, sajnos most valami építkezés vagy tatarozás miatt nem lehet oda kimenni.
Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár további értékelései
2022.09.08egyedül
Érdekes
![]()
Lássuk tehát, hol született az anyák megmentője és hová vannak elhelyezve immár a maradványai? Semmelweis Ignác egy 10 gyerekes kereskedőcsaládba született, ötödik utódként. Szép helyen laktak itt is, aztán átköltöztek a szomszéd házba, ami most a Várkapitányság lehet. De mivel innen, ebből a...
2017.03.20egyedül
Érdekes
![]()
Tabánban, a Budai Várhegy lábánál, a Várkert Bazár mellett találjuk ezt a kissé eldugott múzeumot, amely idén ünnepli 50. születésnapját. Az egykori Meindl-ház copf stílusú, Semmelweis Ignác szülőháza volt, érdekesség, hogy hamvait is itt helyezték örök nyugalomra a ház belső udvarának...
103.806 Ft / 2 fő / 2 éjtől reggelivel