2025. decemberben, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2025. december 29.Ajánlom a helyet másoknak is!
Mivel elmúlt Karácsony, elmentem újra a Szamos Kossuth téri üzletébe, amely egyben kávézó és bisztró is, hogy megnézzem, vajon elkezdték-e már leakciózni a szaloncukrot. Jelentem igen, a korábbi árhoz képest most már 20% kedvezménnyel kapható, de a kínálat erősen megcsappant. Így is bőven 12ezer Ft feletti a kilós ár, és ahogy már más is észrevette, bizony, ugyanakkora papírban a csoki már kisebb lett tavalyhoz és a korábbi évekhez képest. Nagy trükk... Ha már itt voltam, most volt annyi időm, hogy a múzeumot is megnézzem az emeleten, ami őszintén szólva nem egy nagy kaland. A belépő 1300 Ft. Ebben benne van egy kb. 10 perces kisfilm a kakaóbab termesztésről, csokoládé készítésről, a Szamos Marcipán Kft. történetéről, valamint több ikonikus Szamos termék elkészítési módjáról magyar és angol nyelven, illetve felirattal. Aki járt már bármelyik csokoládé vagy marcipán múzeumban vagy üzemben, láthatott már ehhez hasonló filmet. Maga a kiállítás 2 folyosót foglal magában. A legjobban a régi cukorkabolt és szatócsüzem tetszett, valamint igazán impozáns volt a magyar Országház épülete, marcipánból elkészítve, finoman, részletgazagon kidolgozva. Szintén látható marcipánból a magyar királyi korona és a koronázási ékszerek, a jogar és az országalma, valamint van egy 78 kg-nyi marcipánból készített szolgálólány szobor is. Ez utóbbi egyébként egyáltalán nem úgy néz ki, mint ami marcipánból áll. Érdekesek a régi díszes fémdobozok, valamint a számtalan sütési eszköz, a csokiformák. A belépő mellé jár egy kis zacskóban többféle csokipasztilla.
Zenit Hotel Balaton Vonyarcvashegy
86.614 Ft / 2 fő / 2 éjtől választható ellátással