Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pazar!

Expo Congress Hotel BudapestExpo Congress Hotel Budapest a térképen

Kiváló 2015. májusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2015. május 28.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy szakmai tréning kapcsán volt szerencsém vendégeskedni a hotelban 4 napot. A szálloda a Hungexpo területén található, kellemes közelségben az Örs Vezér Térhez, de mégis eléggé messze a nyüzsitől, így a repülőforgalmon kívül egyéb tényező nemigen zavarja az ide szervezett konferenciákat. Megérkezéskor az első kellemes meglepetés rögtön a parkolóban ért. A szálloda előtt tágas és ingyenes parkoló áll rendelkezésre. Hatalmas piros pont érte!
Épületen belül gyakorlatilag a recepció volt az egyetlen szegmens, amibe bele tudnék kötni, ha annyira akarnék, ott volt némi apró fennakadás, de semmi komoly. Érkezésemet követően meg óhajtottam tudakolni, hogy szükséges-e valamilyen regisztráció a céges rendezvényünk kapcsán, vár-e minket hostess, avagy sem? Válasz helyett kaptam egy tájékoztatást arról, hogy a konferencia hányadik emeleten lesz és a szobát majd csak délután tudom elfoglalni. Ez remek, csak nem ezt kérdeztem. Sebaj, második körben sikerült azt is megtudnom, ami valóban érdekelt. Pár nappal később egy másik recepcióssal hasonlókép jártam, de igazából csak megmosolyogtató a dolog, ez a szálloda értékéből nem von le.
Az épületben két, amúgy meglehetősen gyors lift üzemel, de forgalmasabb napokon bizony erős türelemjáték a használata. Közel teltházzal működött a szálló ottjártunkkor, többször tapasztaltuk, hogy olykor a negyedórás várakozás sem ritka, mire liftet kap az ember. 12 emeletes szálloda révén ez nem túl kellemes. A szobák kellemes hangulatúak, egyik-másik ágy matraca kissé viseltes, ezeken nem a legjobb aludni. A tisztasággal alapvetően elégedett voltam, egyedül a zuhanyzó plexifalának aljánál láttam némi szennyeződést, ami nem volt túl esztétikus. A színe miatt elég feltűnő volt, de úgy látszik, csak nekem, a személyzetnek nem tűnt fel.
A legfelső emeleten működik egy hevenyészett Spa részleg, ezen érződik, hogy csak azért alakították ki, hogy azért mégiscsak legyen valami, na. Érződik, hiszen egy száz feletti szobaszámmal bíró szállodában egy 4 személyes jacuzzi nem mondható túl tágasnak. De ne feledjük, a hotel fő profilja nem ez, hanem hogy otthont adjon konferenciáknak, tréningeknek, illetve ilyen céllal érkező vendégeket fogadjon.
Nálam minden szálloda kardinális értékmérője a konyha. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy céges tréningek esetén nem az étterem saját étlapjáról kapjuk a kaját, hanem a minket delegáló cég rendel meg egy kedvező árfekvésű ellátást, így érthetően nem az a cél, hogy itt kóstoljuk meg a csúcsgasztronómia gyöngyszemeit. Azonban egy egyszerűbb étel is elkészíthető jól, vagy épp rosszul, ez utóbbit sajnos több fővárosi szállodában megtapasztaltam, csapnivaló a legtöbb -általam látogatott- szálloda konyhája. Ez a hotel jelentette az üdítő kivételt. A négy itt töltött nap során változatos, ízletes, remekül elkészített ételeket tudtam kóstolni. Minden elismerésem a séfnek!
Ugyanez az elismerés az étterem teljes személyzetének is jár. Figyelmes, profi pincérek tartották kézben az étkeztetést, ha pohár, vagy tányér ürült, azonnal elvitték, flottul ment a kiszolgálás, egy asztalt egyszerre szolgáltak ki (erre különösen kényes vagyok és sajnos sok étteremben tapasztaltam, hogy nem így történik), nem volt felesleges téblábolás. Diszkréten a háttérbe húzódtak, ha épp nem volt feladatuk, de azonnal jöttek, amint szükséges volt. Ezúton is szeretném kifejezni köszönetemet a teljes konyhai személyzetnek a munkájukért.
Ez azon kevés fővárosi szállodák egyike, ahová még szívesen visszamennék.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:
Ár / érték arány:
Kényelem:
Szolgáltatások:
Étkezés:Kiváló
Elhelyezkedés:

Expo Congress Hotel további értékelései

2022.05.29a párjával
Kiváló
Udvarias,előzékeny személyzet. Bár nem a legszebb a kilátás,de ennek ellenére nekünk remekül megfelelt. Reggeli helyben van,de sajnos ebédelni és vacsorázni nem lehet az étteremben. A szobában található egy mini hűtő,ami be van burkolva egy fa keretbe. Talán ez miatt vagy másért,de sajnos nem...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Duna Relax Hotel Ráckeve - Nyaralás Duna Relax módra
Nyaralás Duna Relax módra
06.21-08.31.
Duna Relax Hotel Ráckeve
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Rudolf Hajdúszoboszló - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.22-ig
Hotel Rudolf Hajdúszoboszló
Kérd ajánlatunkat!