2026. áprilisban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2026. április 21.Ajánlom a helyet másoknak is!
Hosszan keresgéltem a neten, hogy megfelelő szállodát találjak a Kálvin tér környékén, mert a programjaink ide szóltak. Végül a törökös hangulatú, üzemeltetésű Oasis Inn Budapest mellett döntöttem, a sok dicsérő vendégértékelés alapján is. Lefoglaltam két személyre egy komfort szobát három éjszakára reggelivel, és az erre kért 150 ezer forintot átutaltam. A hotel visszaigazolta a foglalást, az átutalás beérkeztét. Minden rendben volt. Még egy hosszas eligazítást is küldtek a házirendről, a kötelező vendégmagatartásról. Elolvastuk, tudomásul vettük. Megérkeztünk, a recepciónál gond nélkül elintéztük a bejelentkezést, ám amikor azt hittük, ezzel megvagyunk és továbbra is minden rendben, a recepciós azt kérte, hogy fizessünk 20 ezer forint depozitot. Hogy mit? Soha, sem külföldön, sem itthon ilyen gyakorlattal még nem találkoztam! Ettől persze még az Oasis Inn Budapest alkalmazhat ilyen eljárást, csakhogy ezt előzetesen tudatni kell, kellene a vendéggel. Ez ugyanis a szálláshely és a vendég között létrejövő szerződés egy lényeges eleme, amellyel kapcsolatban azt is közölni kell, hogy mire szolgál a depozit, milyen esetben tarthatja meg a szálloda ezt az összeget részben vagy egészben stb. Mi viszont erről előzetesen mit sem tudtunk. A foglalás során és a nekünk küldött részletes eligazításban sem esett szó depozitról, ezért határozottan visszautasítottam a kifizetését. Megkonzultálták egymás között, és eltekintettek a letét beszedésétől.
Nem indult hát valami jól az Üllői úti oázisban való tartózkodásunk. Kár, mert minden más nagyon is rendben volt, jól éreztük magunkat ezen a különös helyen. Különös, ugyanis egy igazi békebeli, az 1870-es években épült, jókora neoreneszánsz lakóház belső udvarán vannak a hotelszobák. A történelminek mondható épület ma is tükrözi hajdani eleganciáját, még ha ez kicsit kopottas is a lakóházi részen. Az utcafronton háromemeletes a ház, de belül csak két alacsonyabb szint van. Mi itt laktunk a frissen felújítottnak látszó, nagyon jól karbantartott szállodai földszinten. A szoba valójában kicsit apartman is, mert egy csöppnyi, de jól felszerelt konyhafalat is magában foglal, akár még főzni is lehetne. A berendezés egyes elemei a szobában is, de leginkább a fürdőszobában az oszmán és a marokkói díszítőművészet hangulatos stílusát hozzák. Igencsak érdekes a lakóházi részen lévő reggeliző hely is, ahol a nyerstégla-struktúra és megint csak a törökös dizájnelemek kellemes társítása látható. El nem tudtam volna képzelni, hogy Pest központjában ilyen szálláshely van. Ahol egyébként tökéletes a tisztaság, rendkívül udvarias és segítőkész a személyzet. Örülünk, hogy megismerhettük! Csak azt a kezdeti incidenst tudnám feledni!
Személyzet:![]()
Tisztaság:![]()
Ár / érték arány:![]()
Kényelem:![]()
Étkezés:![]()
Elhelyezkedés:![]()
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hotel Aphrodite Zalakaros
107.600 Ft / 2 fő / 2 éjtől választható ellátással