Pesterzsébet is külön megemlékezik a mi XX. századi forradalmunk és szabadságharcunk hőseiről, hiszen a kerületnek is voltak saját áldozatai. Unokázós sétám során találtam az Emlékezés terét, ami kb. két háztömbnyire van Pesterzsébet ismert főterétől, ahol a nagy templom is található, itt, ebben a csendes parkban meg a világháborúk áldozataira is és az 56-os hősökre emlékezhetünk.
Szubjektív, de az 56-os hősöket sokkal szívesebben nevezem hősöknek, mint az értelmetlen világháborúk szerencsétlenjeit. Több tiszteletet is érzek irántuk.