Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hajnalban tetőzött a Duna

Bibó István mellszobra BudapestBibó István mellszobra Budapest a térképen

Érdekes 2023. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. január 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A XX. századi magyar politikus, történész és jogász modern, de nem ultramodern stílusú mellszobra a Parlament közelében található, a pesti felső rakpart Markó utcai rámpájánál. Ez a szobor sem úszta meg a költöztetést. 2005-ben helyezték el a jelentős államférfi szobrát itt, aki az 1956-os forradalomban is jelentős szerepet vállalt. A pesti alsó rakpart felújítása idejére azonban elszállították, majd 2021 őszén került vissza ismét.
2023. december 28-án kora reggel tetőzött 693 cm-en a Duna Budapesten, az elmúlt 10 év legmagasabb vízállását én is megnéztem. Az elárasztott rakpart mentén haladva jártam itt a szobornál.
Bibó István neve hallatán számomra leginkább a szabadegyetem, illetve a szakkollégium ugrik be, ahová több jelenkori vezető politikus is járt egyetemista korában.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (6)
Bibó István mellszobra Budapest - EgyébBibó István mellszobra Budapest - EgyébBibó István mellszobra Budapest - EgyébBibó István mellszobra Budapest - EgyébBibó István mellszobra Budapest - EgyébBibó István mellszobra Budapest - Egyéb

Bibó István mellszobra további értékelései

2022.11.26egyedül
Érdekes
Sokan idézik, hivatkoznak rá, neve fogalommá vált, a mérsékelt, embertípusú politikusok egy etalonja. Politikai filozófus, gondolkodó... azaz, hogy gondolkodó politikus. Pff... már az is hátborzongató, hogy ez úgy hangzik, mint egy kivétel. Pedig az. 1956-ban államminiszter lett Nagy Imre...
Népszerű szállások a környéken
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Felejthetetlen pillanatok
Felejthetetlen pillanatok
2026.04.27-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
59.670 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Forrás Zalakaros - Félpanziós ajánlat
Félpanziós ajánlat
2025.01.02-ig
Hotel Forrás Zalakaros
18.915 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Thermal Hotel Visegrád - Örökifjak 62+
Örökifjak 62+
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!