Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Most érkezett vagy indulni készül?

Kolodko: Békalábas usanka BudapestKolodko: Békalábas usanka Budapest a térképen

Érdekes 2023. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. május 20.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az újabb Kolodko Mihály miniszobor egy komplex kis geg, egy anekdota vagy tanmese szoborba öntve elmesélve. Aki követi a munkásságát, mint több ezren itt az országban, az ismeri az előzményeket, hogy mi történt a régi, Szabadság téri usanka szoborral. Most békalábakat kapott, ami két dolgot jelenthet. Ha újra a Dunába pottyan, simán kiúszik, vagy ez a régi usanka, ami a Dunában békalábat növesztett, és így ki tudott jönni a partra, Bárhogy is gondolta, a lényeg, hogy az usanka visszatért. Helyileg a pesti Dunaparton a Parlament előtti lépcsős szakaszon található, én a Tisza-emlékműtől sétáltam észak felé a Margit híd irányába, így hamarosan meg is találtam.

A lehető legjobb időpontot választottam - ja, nem... - , mármint időjárás szempontjából, borús időben, vizes, csúszós lépcsőkön tipegtem óvatosan, közben esett az eső, fújt a szél, én egyensúlyoztam az esernyővel, kapucnit igazítottam, és persze mindeközben a fotó kompozícióra is próbáltam koncentrálni. Mire végeztem, már zuhogott az eső, de legalább egymagam voltam, ami ritkaságszámba megy. Ugyanis amikor egy új Kolodko-szobor megjelenik, általában a rajongók mind odasietnek, így többen is szoktunk ott lenni, fotózni, legalábbis több alkalommal így történt, ami hirtelen eszembe jut (pl. kutyavásár a Batthyány utcában, virágárusok Pasaréten, hadihajó az Árpád hídnál).
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (10)
Kolodko: Békalábas usanka Budapest - EgyébKolodko: Békalábas usanka Budapest - EgyébKolodko: Békalábas usanka Budapest - EgyébKolodko: Békalábas usanka Budapest - EgyébKolodko: Békalábas usanka Budapest - EgyébKolodko: Békalábas usanka Budapest - EgyébKolodko: Békalábas usanka Budapest - EgyébKolodko: Békalábas usanka Budapest - EgyébKolodko: Békalábas usanka Budapest - EgyébKolodko: Békalábas usanka Budapest - Egyéb

Kolodko: Békalábas usanka további értékelései

2023.07.23
Érdekes
Nehezen találtam meg ezt az apró szobrot a Dunaparti lépcsősoron az Országházhoz közel. Oly apró, megbúvik a lépcsőn , olyan mintha most ugrott volna ki a Dunából kis békatalpaival.
2023.05.11egyedül
Kihagyhatatlan
Régi kalendáriumok szerint, ha valaki egy új Kolodko-szobrot nem néz meg, annak szopornyicás lesz a kutyája és tönkremegy a hűtője is, és ráromlik a kaja. Ezt nem kockáztathattam, szóval, siettem megtekinteni az új (régi) remekművet. Új meg régi azért, mert története, előzménye van ennek, ismert...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Szieszta Sopron - Napi árak félpanzióval, fürdőbelépővel
Napi árak félpanzióval, fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Hotel Szieszta Sopron
33.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
68.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval