Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fürge rókalábak

Kolodko: Bombán csüngő Vuk miniszobor BudapestKolodko: Bombán csüngő Vuk miniszobor Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2023. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. január 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Január 14-én a Gellért téren a villamosra várva beugrott, hogy itt van valahol a közelben az új Kolodko szobor, Vuk, a kisróka. Gyorsan internetes segítséget vettem igénybe, sajnos az első eléggé félrevezető volt, mert a Gellért Hotel közelében jelezte a célpontot, miközben nem is ott kellett volna keresni, hanem jóval északabbra. A Gellért hegy lába mellett végig sétálva, már majdnem az Erzsébet híd vonalában sikerült megtalálni a szobrocskát. Pontosan a Rudas Gyógyfürdő buszmegállónál, a sziklafalba fúródva látható.

A Fekete István regényéből, illetve ennek adaptációjából készült Dargay Attila rajzfilmjéből ismert Vuk több generáció kedvence lett, én gyerekként láttam először a filmet. A Gellérthegy sziklafalába befúródott egy gránát, a kis Vuk ebbe kapaszkodik. A rajzfilmben is van egy ilyen epizód, amikor a róka egy korhadó faágba kapaszkodik, alatta a mélység, s pontosan ezt a mozdulatot és rémült arckifejezést örökítette meg Kolodko Mihály is a kis figurán.

Újdonságszámba megy most ez a szobor, de sokan követik a művész újabb és újabb alkotásait, ottjártamkor is többen megálltak fotózni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (6)
Kolodko: Bombán csüngő Vuk miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Bombán csüngő Vuk miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Bombán csüngő Vuk miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Bombán csüngő Vuk miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Bombán csüngő Vuk miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Bombán csüngő Vuk miniszobor Budapest - Egyéb

Kolodko: Bombán csüngő Vuk miniszobor további értékelései

2023.01.17egyedül
Kihagyhatatlan
Amikor szólt valaki a neten, hogy van, azonnal megnéztem, most úgy látom, hogy 12-én. A Kolodko-szobrosok ilyenkor ellepik a helyet, én is találkoztam velük, de csak kivárja az ember, amíg nem lesz ott senki. Szóval, ez a bomba belefúródott a Gellérthegy oldalába, egészen lent, majdnem...
Népszerű szállások a környéken
Sungarden Hotel Siófok - Aranyifjaké a SunGarden
Aranyifjaké a SunGarden
2024.10.14-ig
Sungarden Hotel Siófok
49.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - A Mátra felfedezése a legjobb áron
A Mátra felfedezése a legjobb áron
2026.04.12-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
102.740 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Kedvezményes pihenés
Kedvezményes pihenés
2024.12.23-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
72.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval