Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nem adjuk a kávéház kulcsát!

Kolodko: Búvár és a kulcs miniszobor BudapestKolodko: Búvár és a kulcs miniszobor Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. március 26.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy újabb VII. kerületi Kolodko miniszobor, ezúttal a Nagykörút és a Dohány utca sarkáról. Itt található a patinás New York kávéház, az egyik kávéházi városi legendához kapcsolódik ez a kis szobor. A búvár egy nagy kulcsot tart a kezében, mégpedig a kávéház kulcsát.
A történet szerint a New York Palota földszintjén 1894. október 23-án megnyitott kávéházban ezen az első napon, egy jókedvű újságírócsoport élén, Molnár Ferenc a Dunába dobta a kávéház kulcsát, hogy az éjjel-nappal nyitva maradhasson.
Egy másik történet szerint a kulcsot Molnár Ferenc 1927-ben valóban bedobta a Dunába, ekkor nyílt meg ismét az újjáépített New York Kávéház.
A harmadik, immár jelenkori eset viszont valóban megtörtént. 2014-ben ünnepelte a kávéház a 120. évfordulóját, amikor a kávéház vezetősége bedobta a kulcsot a Dunába, hogy még legalább 120 évig nyitva maradjon. 8 év eltelt már azóta, és a kávéház népszerűsége töretlen. A kis búvár megtalálta a Dunában a Világ Legszebb Kávéházának kulcsát, és itt vigyáz rá, hogy többé ne lehessen bedobni a Dunába.
A búvár egy régi tűzcsapon ül háttal a Nagykörútnak.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (6)
Kolodko: Búvár és a kulcs miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Búvár és a kulcs miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Búvár és a kulcs miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Búvár és a kulcs miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Búvár és a kulcs miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Búvár és a kulcs miniszobor Budapest - Egyéb

Kolodko: Búvár és a kulcs miniszobor további értékelései

2023.07.23
Kihagyhatatlan
A New York Kávéház oldalában a Dohány utcában található a kisszobor. A járdán sétálva egyből megpillantja az ember egy kövön ülve. A búvár egy kulcsot tart a kezében, a kávéház kulcsát, amely a legenda szerint azért került a Dunába, hogy a kávéház ajtaja mindig nyitva álljon.
2022.03.25egyedül
Kihagyhatatlan
Szóval, hogy ez a kis békának látszó búvár hogyan kerül ide a hatalmas kulccsal? Pár lépésnyire innen van áll a világ egyik legszebbjének tartott kávéháza, a budapesti New York. A legenda szerint Molnár Ferenc ötlete volt, hogy a kulcsát dobják a Dunába, mert akkor soha nem lehetne többé bezárni....
Népszerű szállások a környéken
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Felejthetetlen pillanatok
Felejthetetlen pillanatok
2026.05.03-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
59.364 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
112.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Két Korona Hotel Balatonszárszó - Tavaszi wellness hétvége a Balatonon
Tavaszi wellness hétvége a Balatonon
2024.05.26-ig
Két Korona Hotel Balatonszárszó
94.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval