Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egy titkos és egy látható

Kolodko: Dreher söröskocsi miniszobor BudapestKolodko: Dreher söröskocsi miniszobor Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. március 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A kőbányai Jászberényi út elején lévő Dreher Sörgyárnál két Kolodko miniszobor is található, de ezek egyike a gyárterületen belül található, így ezúttal sajnos nem tudtam bemenni megnézni. Az igazán elkötelezettek akkor láthatják, ha bejelentkeznek egy sörgyári szervezett túrára, sörkóstoló + gyárlátogatás keretében, meg persze akik ott dolgoznak a sörgyárban, ők láthatják minden nap. A "titkos" szobor Dreher Antal gyáralapítót ábrázolja sétapálcával a kezében, egy söröshordón állva a gyár udvarán. A művész 2020 nyarán állította ki ezeket a szobrocskákat ide.
A másik szobrocska viszont a kerítésen kívül, a külső parkoló előtt található, ezt sikerült is megnézni és a fotókon megörökíteni. Két lovacska egy valódi mészkőhídon húzza a Dreher söröshordókat szállító kocsit.
Ezek a szobrok már nem gerillaművelet keretében készültek és kerültek kiállításra, mint az első budapesti alkotások, hanem a Sörgyár felkérésére, amit a művész nagy örömmel elfogadott.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (8)
Kolodko: Dreher söröskocsi miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Dreher söröskocsi miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Dreher söröskocsi miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Dreher söröskocsi miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Dreher söröskocsi miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Dreher söröskocsi miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Dreher söröskocsi miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Dreher söröskocsi miniszobor Budapest - Egyéb

Kolodko: Dreher söröskocsi miniszobor további értékelései

2022.03.23egyedül
Kihagyhatatlan
Nahát, hogy ezt a kis cukit is felrakta valaki ide! Én meg rögtön kedvet is kaptam, és meg is néztem. bevallom, nem ismertem, nem tudtam, hogy ott van... de érdemes volt kigurulni ezért a sörgyár elé. Ezek a bánatos lószemek! Mintha éppen egy emelkedő tetejére húzták volna fel a csupa-csupa...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Kumánia Kisújszállás - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.23-ig
Hotel Kumánia Kisújszállás
53.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Rudolf Hajdúszoboszló - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.22-ig
Hotel Rudolf Hajdúszoboszló
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Calimbra Miskolctapolca - Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
2025.01.08-ig
Hotel Calimbra Miskolctapolca
88.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval