Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Függőágyban a Duna felett

Kolodko: Ferenc József miniszobor BudapestKolodko: Ferenc József miniszobor Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. februárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. március 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kolodko Mihály egyik újabb keletű miniszobra a Szabadság híd egyik kovácsoltvas elemében került trükkösen elhelyezésre. Ferenc József császár egy függőágyban üldögél, melyet 2 lakattal rögzítettek a híd-elemhez. Talán a császár is jól érezné magát ebben a szép környezetben, balján kicsit oldalra nézve a Gellért-hegy, alatta a Duna időszakosan elhaladó hajókkal, háta mögött a budai oldal, vele szemben Pest.
Egyébként nem is olyan könnyű észrevenni ezt a kis szobrot, mert nagyon belesimul a híd mintázatába.
2021. májusban került ki az alkotás a hídra, így a covid miatti lezárások ideje alatt legalább volt valami értelmes program, amit lehetett csinálni, így először akkor néztük meg a hídon Ferencz Józsefet. Legutóbb meg talán egy hónapja jártam itt, szerencsére még megvolt!
Egyébiránt a helyszínválasztás nyilván nem véletlen, hiszen a híd eredetileg, egészen 1946-ig a császár nevét viselte. A Kolodko szobrok nagy részét igencsak kedvelem, ez is nagyon jól sikerült szerintem.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (13)
Kolodko: Ferenc József miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Ferenc József miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Ferenc József miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Ferenc József miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Ferenc József miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Ferenc József miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Ferenc József miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Ferenc József miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Ferenc József miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Ferenc József miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Ferenc József miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Ferenc József miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Ferenc József miniszobor Budapest - Egyéb

Kolodko: Ferenc József miniszobor további értékelései

2022.03.17egyedül
Kihagyhatatlan
Ferenc Józsefet a régen róla elnevezett hídon találjuk meg, ha figyelünk. Két lakat rögzíti, és a halála utáni nyugdíjas éveit tölti itt a Duna felett. Nagyon kedves, kis szerethető figura, a pesti jónép őt is felszokta öltöztetni, ne fázzon már az a kis öreg ott. Őszinte leszek: királyok,...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
84.304 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Hévíz - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
116.100 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
2025.03.17-ig
Gotthard Hotel Szentgotthárd
42.120 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval