Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Cserélni kellett a névtáblát

Kolodko: Mekk Elek miniszobor BudapestKolodko: Mekk Elek miniszobor Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. március 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A figyelmesebb ittjartam.hu olvasók talán észrevették, hogy egy ideje a profilképem Mekk Elek ezermester miniszobra, így nyilván nem is kétséges, hogy nagyon kedvelem ezt a kis alkotást, amely szintén Kolodko Mihály remekműve. 2018 nyara óta álldogál a Széll Kálmán tér egyik forgalmas pontján, de mivel a kecske kicsi, talán 20 centi magas lehet, ezért nem annyira könnyű észrevenni őt. Bal kezében egy "Moszkva tér" feliratú táblát tart, utalva arra, hogy a tér régebbi neve Moszkva tér volt, és őszintén szólva én még mindig így hívom. Rövidebb és ezt szoktuk meg évtizedeken át.
A jobb kezében a figura egy csavarhúzót tart. Az azért nem világos, hogy le- vagy esetleg újra felszerelni szeretné-e a táblát. Mekk Mester, a kétbalkezes kecske kedvelt mesefilm volt gyermekkorunkban. Minden részben valamit nagyon elrontott, tönkretett, félreértett ez a kis kecske.
A város lakói is nagyon megszerették ezt a kis szobrot. Március 15-én kokárdát kap, a pandémia idején maszkot, télen sálat a rajongóitól.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (7)
Kolodko: Mekk Elek miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Mekk Elek miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Mekk Elek miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Mekk Elek miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Mekk Elek miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Mekk Elek miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Mekk Elek miniszobor Budapest - Egyéb

Kolodko: Mekk Elek miniszobor további értékelései

2022.03.17egyedül
Kihagyhatatlan
A nagy (kis) Mekk Mestert megtalálni azért nem kis feladat annak, aki nem tudja, hogy hol van. A Széll Kálmán (Moszkva) tér elég nagy, hogy rajta egy aprócska szobrot felfedezzünk. Legyen ez a házifeladat. M. Elek hóna alatt egyébként egy tábla van, rajta a Moszkva tér felirat. Jelenidőnkben...
Népszerű szállások a környéken
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.11-ig
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
57.750 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Granada Hotel Kecskemét - Granada Élmények
Granada Élmények
2024.12.20-ig
Granada Hotel Kecskemét
89.676 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval