Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Elfogyott a méz

Kolodko: Micimackó BudapestKolodko: Micimackó Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2023. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 8.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A nyári Kolodko-miniszobor felfedező és fotótúra egyik állomása volt a VII. kerületi Damjanich utcában az újabb kis szobrocska, Micimackó felkeresése. A VII. kerületben ez már a sokadik aprócska alkotása a szobrászművésznek. A helyszín és az időzítés természetesen ezúttal sem véletlen. Micimackó szobrocskája, hiszen ebben a házban született 1887. június 24-én Karinthy Frigyes, ahogy az emléktábla is jelzi a falon (érdekesség, hogy a wikipedia szerint egy nappal később, június 25-én született, nem tudom, melyik a helyes dátum, de nem is ez a lényeges).
A két mancsával a mézes csuporba kapaszkodó kismackó éppen az emléktábla alatt lóg. Bánatosan néz bele a csupor belsejébe, az ugyanis úgy tűnik, már üres. De legalább van mibe belekapaszkodni.

Karinthy egyik legismertebb és legnépszerűbb fordítása a két Micimackó-meseregény: Milne: Micimackó és folytatása, a Micimackó kuckója. Ahogy Ugor már előttem említette, mivel Karinthy Frigyes sem angolul, sem németül nem beszélt jól, a nyersfordítások jó részét a nyelvzseniként emlegetett nővére, Karinthy Emília készítette, akinek Mici volt a beceneve a családban. A mű eredeti angol címe ugyanis Winnie-the-Pooh, ami nem igazán hasonlít a Micire. Ez az írói - fordítói - szabadság.

Az eredeti Micimackó, Milne fiának, Christopher Robin Milne játékmackója volt, őt egy valóságos, Winnipeg nevű medvéről nevezte el, akit Kanadából hoztak át a londoni állatkertbe, és egyébiránt a Királyi Winnipeg Gyalogezred kabalaállataként került Nagy-Britanniába.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (9)
Kolodko: Micimackó Budapest - EgyébKolodko: Micimackó Budapest - EgyébKolodko: Micimackó Budapest - EgyébKolodko: Micimackó Budapest - EgyébKolodko: Micimackó Budapest - EgyébKolodko: Micimackó Budapest - EgyébKolodko: Micimackó Budapest - EgyébKolodko: Micimackó Budapest - EgyébKolodko: Micimackó Budapest - Egyéb

Kolodko: Micimackó további értékelései

2023.06.27egyedül
Kihagyhatatlan
Ha valakit valami érdekel, akkor tesz róla, hogy az érdeklődését kiszolgálja. Reggel megjelent a híradásokban, hogy új Kolodko-szobor született, dél körül ott settenkedtem a tett helyén, de közel sem voltam egyedül, volt, hogy 5-6 érdeklődő is ott kattintgatott, hogy Kolodko-rajongását kifejezze....
Népszerű szállások a környéken
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd? - Wellness csobbanás előfoglalással
Wellness csobbanás előfoglalással
2025.04.26-ig
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd?
129.360 Ft / 2 fő / 3 éj-től all inclusive ellátással
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval