Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Lámpába rejtve

Kolodko: Róth Miksa miniszobra BudapestKolodko: Róth Miksa miniszobra Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2023. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 8.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Nefelejcs utcai Róth Miksa Emlékmúzeum a Kolodko miniszobortól függetlenül megér egy látogatást, sőt, többet is. Magam is többször jártam már náluk, ugyanis pont ez a korszak, a szecesszió, art deco, bauhaus az egyik kedvencem, a csodás üvegfestmények, mozaikok, dísztárgyak ebből az időszakból lenyűgözőek.
Valahogy korábban nem figyeltem fel erre, vagy nem tudtam róla, lényeg, hogy Kolodko eddig itt kimaradt, de legutóbb célzottan a kis szobor miatt mentem vissza. Mert arra a napra amúgy is azt terveztem be, hogy meglesem az új szobrokat, kettő is készült itt a környéken, a VII. kerületben.

A bejáratnál lévő jegypénztár/recepció helyiségben van egy csinos lámpa, és azt tartja maga Róth Miksa, persze miniatűrben és bronzban. Mintha egy hatalmas ernyőt tartana a feje fölött, ez a lámpabúra.
A jegypénztáros hölgy kedvesen mondta, hogy nyugodtan be lehet jönni fotózni, emiatt nem szükséges belépőjegyet váltani, sőt, azt is megengedte, hogy tegyek egy kört a teraszon és a lépcsőházban.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (10)
Kolodko: Róth Miksa miniszobra Budapest - EgyébKolodko: Róth Miksa miniszobra Budapest - EgyébKolodko: Róth Miksa miniszobra Budapest - EgyébKolodko: Róth Miksa miniszobra Budapest - EgyébKolodko: Róth Miksa miniszobra Budapest - EgyébKolodko: Róth Miksa miniszobra Budapest - EgyébKolodko: Róth Miksa miniszobra Budapest - EgyébKolodko: Róth Miksa miniszobra Budapest - EgyébKolodko: Róth Miksa miniszobra Budapest - EgyébKolodko: Róth Miksa miniszobra Budapest - Egyéb

Kolodko: Róth Miksa miniszobra további értékelései

2022.09.26egyedül
Kihagyhatatlan
Annak tiszteletre, hogy az ittjartam ma közzétett egy cikket a Budapesten található Kolodko miniszobrokról, szeretném gazdagítani a gyűjteményt egy újabb darabbal, a Róth Miksa emlékmúzeumban található egy kis szobor a recepción, amit a kis szobrok zsenije nem köztérre tervezett, hanem...
Népszerű szállások a környéken
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.29-ig
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred
49.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Thermal Panzió Igal - Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
2024.07.21-ig
Thermal Panzió Igal
74.950 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
118.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval