Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kolodko felfedezés téliesítve teljesítve

Kolodko: Sztálin csizmája miniszobor BudapestKolodko: Sztálin csizmája miniszobor Budapest a térképen

Érdekes 2023. decemberben járt ittÉrtékelt: 2023. december 9.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Tavaly nyáron heti rendszerességgel jártam az új - nekem még mindig új, szokni kell - Néprajzi Múzeum környékén a volt Felvonulási téren, majd ezek után nem sokkal, ősszel helyezett el Kolodko Mester egy újabb parányi műalkotást itt a, Múzeum északi sarkának közelében, a padkán. Talán éppen október 23-án, vagy azokban a napokban. Az információ azonnal megvolt azonnal, de valahogy a felkeresés elmaradt, vagy elfelejtettem, vagy siettem, vagy éppen nem esett útba, de most pótoltam, nem mindennapi körülmények között. A Magyar Zene Házában adott emlékezetes koncertet a The Tiger Lillies kultikus brit zenekar. A koncert után késő este hasító szélben, jeges esőben, a mínuszok miatt lefagyott járdán csúszkálva sikerült megpillantani pirinyó Sztálin csizmáit. Ez volt az az éjszaka, amikor az ország nagy részén, így Budapesten is beköszöntött az igazi "Gyed Moroz", Télapó vagy Jégapó. A miniszobor a ledöntött Sztálin-szobor csizmáit ábrázolja kilógó csontokkal és egy gördeszkát, valószínűleg arról eshetett le, és hát eléggé összetörte magát.

Ahogy már megszokhattuk, a szobor helyválasztása, témája most sem véletlen. A Felvonulási tér ma már Ötvenhatosok tere, az ötvenes években Sztálin monumentális vaskos szobra állt itt, amelyet az 1956-os forradalmárok döntöttek le, a szobor darabjait széthordták. Nagyapámnak is volt a kabátja csücskéből egy jó tenyérnyi darab, gyerekkoromban láttam is, mert a könyvespolcon tartották, de az évtizedek alatt valahogy nyoma veszett.
A fiatal deszkások fő bázisa évek óta a Hősök tere, de nekem a Néprajzi Múzeum formájából, ívéből egyből egy hatalmas gördeszkás félcső pálya ugrott be.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (5)
Kolodko: Sztálin csizmája miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Sztálin csizmája miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Sztálin csizmája miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Sztálin csizmája miniszobor Budapest - EgyébKolodko: Sztálin csizmája miniszobor Budapest - Egyéb

Kolodko: Sztálin csizmája miniszobor további értékelései

2022.10.26egyedül
Kihagyhatatlan
Régi, megrögzött szokásomhoz méltóan, amint hírt kapok egy új Kolodko-szoborról, már el is megyek megcsodálni. A fanok már csak ilyenek. Hihetetlen jó érzéke van ennek az embernek ahhoz, hogy mindig, mindenhol a jó pillanatban jelenjen meg valami konkrét, nyilvánvaló, meg vele együtt valami...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Rudolf Hajdúszoboszló - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.22-ig
Hotel Rudolf Hajdúszoboszló
Kérd ajánlatunkat!
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Gyula
46.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval